Sa renunti este usor! Pentru a putea aduce un echilibrul emoțional şi armonie în viață sau dacă simțiți că este nevoie să adoptaţi o nouă atitudine, mult mai armonioasă, ţineți cont de cei 7 NU la care este necesar să renunțați.
Nu sunt suficient de bun
Un eșec într-un anumit domeniu, chiar și din copilărie, ce te determina sa renunti frecvent, te poate marca atât de mult încât să rămânem foarte multă vreme, uneori întreaga viață, cu falsa convingere că noi nu putem reuși în domeniul respectiv. Fie că este vorba despre un sport sau alt domeniu în care nu am excelat. Atunci se dezvoltă un sentiment de inferioritate pe care-l păstrăm în universul nostru lăuntric și care ne împiedică să realizăm ceea ce ne dorim.
Este o mare greșeală faptul că rămânem ani de zile blocați din cauza unui eșec din trecut care ne acaparează gândirea.
Perseverează și vei reuși, totul este să-ți dorești. Când vrei ceva cu adevărat, nu se poate să nu reuşeşti. Ești bun, aminteşte-ţi acesta, cum alții pot, și tu poți, și tu ești suficient de bun, totul este să ai încredere în tine.
Nu sunt o persoană specială
Aceasta este o altă convingere care ne limitează și care pornește de la ideea că pentru a atinge succesul ai nevoie de anumite calități de care tu ești de părere că nu dispui. Crezi asta pentru că tu te privești ca fiind un om oarecare, de la care lumea nu ar putea avea cine ştie ce așteptări, sau motive să fie surprinsă. Este necesar să elimini această convingere nefastă. Privește-te ca fiind special și așa te va vedea și lumea din jur.
Nu pot să fac asta, este prea mult pentru mine
Deși un anumit act este realizat de foarte multe persoane, tu ai impresia că nu ești suficient de bun să îl poţi face. Orice reușită vine de obicei după mai multe eșecuri. Nu renunța să perseverezi. Până la urmă vei reuși cu siguranță. Urmărește să scoți acel NU şi păstrează doar POT, și repetă constat, în gând, acest cuvânt.
Nu mă place nimeni
Probabil, la un moment dat al vieții, ai vrut sa renunti, ai nimerit într-un anturaj cu care nu rezonai sau acum te afli într-un astfel de anturaj, care te face să te simți altfel și neplăcut de cei din jur. De obicei oamenii nu te plac și te resping atunci când nu ești la fel ca ei, dar aceasta nu înseamnă că ei sunt mai buni, ci poate însemna că tu le ești superior și de aceea nu te plac. Caută să te înconjori cu alți oameni, cu care să ai afinităţi; cei pe care îi ai în prezent în jur pot fi niște mediocri.
Nu voi reuși oricum
Aceasta este una dintre convingerile nefaste cele mai răspândite în lume, care pornește de la teama unui posibil eșec. Așa că este mai ușor să te retragi și să te complaci în ideea că nu vei reuși. Din păcate, eşecul survine tocmai din cauză că hrăneşti această convingere nefastă. Este necesar să elimini din nou acel NU care îți blochează evoluția prin autosugestionare. Așadar, VOI REUȘI să fie cuvintele cu care începi orice proiect!
Nu cred că am altă soluție
Este de asemenea o idee falsă, care ne blochează evoluția spre visul nostru. Dacă ai epuizat o posibilitate, caută altele. Nu există probleme fără soluții. Orice problemă are cel puțin o rezolvare. Din nou, elimină acel NU din convingerea pe care o ai. Mereu să gândești AM ALTĂ SOLUȚIE.
Nu vreau să fiu respins
Această temere probabil izvorăşte dintr-un eșec care a avut loc în viața ta, provocat de o respingere. Toată lumea a fost respinsă cel puțin o dată în viață de cineva. Probabil persoana respectivă a însemnat atât de mult pentru tine, încât este greu să uiți, să mai ai încredere și eventual să-ți mai exteriorizezi sentimentele, de teama de a nu fi din nou respins.
Nu-ți fie teamă, nicio relație nu seamănă cu cealaltă, cum nici oamenii nu seamănă între ei. Și în relații este un fel de selecție naturală, se adună numai cine se aseamănă. Probabil cel care te-a respins nu avea multe aspecte în comun cu tine, de aceea te-a respins. Aceasta nu este cazul să te facă să crezi că toată lumea te va respinge. Vei găsi persoana care nu te va respinge, cu care vei împărtăși aceleași idei, concepții și sisteme de valori.