Covid19 – din inamic ȋn aliat pentru „Alegeri potrivite” şi eliberări emoţionale de Super Lună plină

Paradoxal cum izolarea fortata de COVID-19 ne uneste mai mult si ne aduce mai aproape.

Cel putin in mediul online. Emisiunea Business Philosophy de astazi a avut un invitat de renume internațional, kinetoterapeutul Dragos Luscan, care ne-a aratat si cateva exercitii fizice utile, pe care le putem face acasa. Ne putem mentine macar un tonus fizic, daca nu avem cum sa ne antrenam afara sau in salile de sport, ori de kineteterapie, pentru performanta.

In ceea ce priveste alimentatia si starea psihoemotionala, sa vedem ce alegeri potrivite putem face in aceasta perioada. Terapeuta Ileana Vladut (rubrica „Alegeri Potrivite”) vi le-a prezentat mai jos:

„Stand mai mult in casa, avem tendinta de a ciuguli, de a rontai mai mult.  Chiar si intre mesele principale recomandate. Asadar, e bine sa fim mai atenti la ceea ce consumam, dar in special atentie  la cantitatea consumata. Va recomand sa folositi un jurnal alimentar.  In care sa scrieti ceea ce consumati.  Veti vedea cat de util va fi peste 3-4 saptamani, cand veti putea identifica daca si de ce  v-ati ingrasat sau daca v-ati mentinut o greutate corporala optima.

   

In vremurile cele mai negre se zice ca este bine sa ne focusam pe lumina. Exact cum carbonul se transforma in diamant in conditii de presiune si de temperatura foarte mare, tot asa ne slefuim corpul, emotiile si mintea. Pentru a testa, a imbunatati si a mari performantele corpului nostru.

Performantele sportive se obtineau pana nu demult doar prin antrenamente si munca fizica asidua. Acum insa, ne antrenam in mod inteligent. Imbinam miscarile terapeutice corecte si antrenamentele fizice, cu o nutritie adecvata si o stare mentala puternica.

Te invit sa faci zilnic „ALEGERILE POTRIVITE” pentru tine. Fa o rutina din asta si vei vedea ca viata ta se va schimba intr-un mod pozitiv. Chiar si atunci cand mediul exterior nu este propice.

Iti doresc sa fii consecvent si sa slabesti constient limitarile care nu te lasa sa ajungi la potentialul tau maxim.

Cum noaptea trecuta  a fost cea mai luminoasa si mai „puternica”  super luna plina din intregul an 2020, este o perioada super benefica pentru eliberari emotionale profunde.

Iti propun mai jos un mic exercitiu de vizualizare (in 5 pasi). Te va ajuta sa eliberezi 3 motive dintre cele care te  impiedica sa ajungi la varianta ta ideala. Este un exercitiu folosit in programul de hipnoterapie pentru slabire si mentinerea greutatii corporale optime. Iata pasii:

  1. Aseaza-te intr-un loc confortabil si inchide ochii.
  2. Imagineaza-ti ca tii in mana 3 baloane cu heliu. Baloane din acele pe care le gasesti in targuri. Cele care zboara cand le dai drumul.
  3. Ia-ti acum cateva minute de liniste, de introspectie si identifica 3 motive sau lucruri care te impiedica sa ajungi la forma, dimensiunea sau greutatea corpului pe care ti-l doresti, ori la starea de sanatate (de bine) pe care ti-o doresti.
  4. Dupa ce ai identificat acele motive, scrie-le pe cele 3 baloane.
  5. Vizualizeaza cum dai drumul  celor 3 baloane, stiind ca acum esti liber de acele limitari si ca  poti ajunge si mentine cu usurinta forma, greutatea si dimensiunile corpului pecare ti-l doresti, ori starea de sanatate pe care o doresti.

Urmareste in fiecare miercuri, de la orele 18:00, emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, pentru a afla ce „Alegeri Potrivite” poti face pentru tine.”

Ileana Vladut – terapeut holistic si coach

https://www.youtube.com/channel/UCdtVAXnLs-rCvBlQ9akMUCg/

 

Cuvinte cheie