Adevărul trist despre societate actuală este că suntem în creștere, în creștere în greutate, mai ales.
Suntem o populație mai obeză față de strămoșii noștri, în ciuda progreselor medicale pe care le-am făcut.
În timp ce avem un stil de viață mai sedentar – nu vânăm mâncarea sau nu o creștem- un studiu a făcut lumină.
De ce devenim mai grași?
Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea York, din Toronto, Ontario, a constatat ca: „Daca ai 40 de ani acum, ar trebui sa mananci mai putin si sa faci mai mult sport, decat daca ai fi avut varsta de 40 de ani, in 1971. Asta dacă vrei să nu te îngrași!”
Studiul, finantat de Institutul Canadian de Cercetare, in domeniul Sanatatii, a analizat datele dietetice, a aproape 36.400 de adulti americani, intre anii 1971 si 2018.
Principalul autor al studiului, profesorul Jennifer Kuk afirmă: indică faptul că pot exista alte schimbări specifice care contribuie la creșterea obezității, dincolo de dieta și exercițiile fizice”.
Acest lucru se datorează faptului că gestionarea greutății este de fapt mult mai complexă decât credeam.
Iată care sunt factorii care afectează creșterea în greutate
Stresul
Din ce în ce mai mulți oameni spun că se confruntă cu stresul, zilnic. Indiferent dacă apare acasă sau la locul de muncă, stresul este un factor comun pentru creșterea în greutate.
În timp ce, la început, stresul te poate face să îți pierzi pofta de mâncare, stresul cronic, pe termen lung, poate duce la stimularea foamei.
Acest lucru se datorează răspunsului nostru în lupta cu stresul. Odată ce trupurile noastre ajung la un anumit nivel de stres, ele declanșează un răspuns care ne face să mâncăm prea mult.
Factorii de mediu
Mediile noastre de dezvoltare sunt destul de diferite de cele ale strămoșilor noștri. De exemplu, majoritatea locuințelor sunt pline de produse care pot afecta funcțiile organismului nostru. Unele dintre ingredientele comune sunt BPA, PCB-uri, ftalați, triclosan, pesticide agricole și substanțe ignifuge. Aceste ingrediente sunt similare, din punct de vedere structural, cu estrogenul, care poate provoca creșterea în greutate.
Calitatea produselor alimentare
Calitatea alimentelor noastre s-a schimbat, de asemenea, în comparație cu cea a strămoșilor noștri. Acum, multe dintre alimentele noastre sunt prelucrate și umplute cu aditivi și conservanți, care nu existau, în urmă cu 50 de ani. Nu mai vorbim de faptul că alimentele sunt cultivate în soluri care nu sunt la fel de hrănitoare cum erau odată.
Medicamentele
De asemenea, luam mai multe medicamente decât strămoșii noștri, „alți factori noi, care pot contribui la epidemia de obezitate.”
Ce putem face?
• Consumă alimente naturale și verifică etichetele, pentru a evita conținutul de îndulcitori artificiali, aditivi și conservanți.
• Mananca alimentele ecologice, cat mai mult posibil, pentru a minimiza expunerea la pesticide, fungicide si alimente modificate genetic.
• Schimba produsele de îngrijire personală și produsele de uz casnic, cu alternative naturale.
• Ia medicamente numai atunci când este absolut necesar și evita consumul excesiv de antibiotice.
• Fă multă mișcare.
Daca te confrunti cu greutatea in exces, există o alternativă ca să redobândești puterea interioară și să iei atitudine, doar cu ajutorul minții, pentru a slăbi.
Poti apela si la o metodă inovatoare non-chirurgicală (inelul gastric virtual), care foloseşte puterea hipnozei, tehnici de terapie cognitiv-comportamentală şi programare neuro-lingvistică, pentru rescrierea la nivel subconştient a viziunii asupra stilului alimentar şi a modului în care te gandeşti la mâncare.
sursa:respectsiprietenie.ro