Economia circulara. DS Smith, lider în producția de ambalaje

DS Smith, lider în producția de ambalaje, a atins trei obiective globale în materie de sustenabilitate

Producătorul de ambalaje indexat FTSE100 a înregistrat progrese semnificative pentru toate cele nouă obiective de sustenabilitate asumate pe termen lung, emisiile de dioxid de carbon fiind reduse cu 11%, pe parcursul ultimilor 5 ani

August 2020: DS Smith, lider în furnizarea de soluții sustenabile pentru ambalare, a anunțat îndeplinirea a trei dintre obiectivele sale de sustenabilitate pentru anul 2020 și își reconfirmă astfel angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător, în pofida unui context global dificil.

Cele trei obiective s-au axat pe reducerea emisiilor de CO2, sprijinul acordat comunităților în care compania își desfășoară activitatea și aprovizionarea responsabilă cu hârtie. Toate acestea fac parte dintr-o strategie mai amplă, care vizează crearea sustenabilității pe termen lung.

 

Din punct de vedere al impactului asupra mediului, compania a înregistrat o reducere cu 11% a emisiilor de dioxid de carbon în anul 2019, comparativ cu 2015. De asemenea, toate unitățile de producție sunt acum certificate ISO 50001. Această realizare face parte dintr-un angajament mai amplu ce are în vedere reducerea emisiilor de CO2 cu 30% per tonă de produs, până în anul 2030.

Pe durata pandemiei provocate de Covid-19, compania a construit un program de sprijinire a comunității, în completarea proiectelor uzuale în domeniul educației și sustenabilității. Echipele de aici s-au implicat activ, prin donații în scopul achiziției de materiale medicale esențiale în lupta împotriva Covid-19, dar și prin proiecte de sprijinire a copiilor defavorizați, așa cum este Clubul Copiilor DS Smith, realizat în colaborare cu asociația locală Eltera.

În prezent, 98% din ambalajele produse de către DS Smith sunt reutilizabile și / sau reciclabile, iar compania lucrează pentru a ajunge la un procent de 100% până în 2025.

Recent, DS Smith a fost recunoscut ca lider în sustenabilitate de către organizațiile CDP (Carbon Disclosure Project) și ISS (Institutional Shareholder Services). De asemenea, compania sărbătorește prima aniversare de la începerea parteneriatului cu Ellen MacArthur Foundation, cu care a colaborat recent pentru a înființa Circulytics, un nou instrument de măsurare a economiei circulare.

Operațiunile DS Smith în România includ: un centru de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o unitate de producție a hârtiei, la Zărnești, două unități de producție a ambalajelor, la Ghimbav și Timișoara și trei puncte de lucru, la Pitești, Timișoara și Otopeni, având peste 650 de angajați.

 

Cuvinte cheie