Eveniment comemorativ eminescian pe 7 iunie, la Palatul Parlamentului, sala ”Constantin Brâncuși”

Vă invităm cu multă iubire miercuri, 7 iunie, ora 15.00, la Palatul Parlamentului, sala ”Constantin Brâncuși”, la un eveniment comemorativ eminescian, de mare amploare, unde actrița Claudia Motea ne onoarează cu prezența și talentul său, interpretând un fragment din creația personală legată de iubirea dintre Eminescu și Veronica Micle, din volumul ”Much Love”, Editura Creator/Libris.

Artista ne va vorbi si despre una dintre cele mai valoroase cărți Antologie-Poezii Eminescu, colecție bilingvă româno – ebraică, lansată la Bookfest 2023 de marele om de cultură, Teșu Solomovici, președintele Centrului Israeliano-Român din Tel Aviv.

„Atingerea absolutului e fericirea supremă, iubirea împlinită e doar o treaptă spre fericire!”

  DETALII EVENIMENT

Pentru toți cei pasionați de opera și personalitatea Poetului nostru național, Mihai EMINESCU:

În perioada 07 – 30 iunie 2023, la Palatul Parlamentului, Sala de Expoziții „Constantin Brâncuşi”, sub egida Camerei Deputaţilor, are loc Salonul Naţional „Mihai Eminescu”, dedicat Poetului Naţional, Mihai Eminescu, cu ocazia comemorării a 134 de ani de la trecerea în eternitate a Luceafărului poeziei româneşti.

Manifestarea este organizată de Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne „Mihai Eminescu” din cadrul Societății Numismatice Române și se află la a 44-a ediție. În cadrul salonului se va desfășura o expoziție de medalii, plachete, insigne, carte, pictură, grafică, cartofilie și alte materiale, dedicate, de-a lungul timpului, Luceafărului poeziei românești, Mihai EMINESCU.

În programul vernisajului, care va începe la ora 15-fix, se va cânta și recita din opera Poetului nostru național.

Expun, în vitrine, colecționari, din toată țara și pe simeze, artiști plastici cunoscuți și recunoscuți. Anul acesta s-au împlinit 140 de ani de la publicarea celui mai mare poem de dragoste, Luceafărul și cu această ocazie vom prezenta edițiile bibliofile, de colecție, care s-au realizat, în tiraj limitat, cu această ocazie, de către editurile Magic Print din Onești, Bacău, Pim, din Iași, Astralis și UZPR, din București.

Prezența colecționarilor și participarea, la vernisajul expoziției,a artiștilor, vor da o calitate, deosebită, Salonului Naţional „Mihai Eminescu”, care, așa cum am prezentat, la început, se află la a 44-a ediție.