Tearpia prin arta – pictura, muzica, coregrafie și teatru

Tearpia prin arta – pictura, muzica, coregrafie și teatru

Printre terapiile complementare și alternative se numara si terapia prin arta. O metoda blanda de a lucra cu corpurile noastre, pentru a intelege si a vindeca unele dintre ranile cele mai profunde.

Arta

Istoric

În sec XIX Rudolf Steiner introduce arta în terapie. În anii 1920 Carol Jung și Sigismund Freud demonstreaza valoarea imaginilor în terapie. Dupa cel de-al doilea razboi mondial terapia prin arta este folosita în reabilitarea celor care au trecut prin razboi – metoda initiata de Margaret Naumberg. În 1963 ia fiinta Asociatia Britanica de terapie prin arta.

Definiție

Terapia prin arta grupeaza pictura, muzica, coregrafia și teatrul. Terapia prin pictura comunica cu pacientii folosind drept expresie culoarea. Muzicoterapia ajuta interpretul sa-si exprime melodic dificultatile afective și sociale. Coregrafia exploateaza miscarile corporale și figurile de dans pentru a analiza tulburarile afective și atitudinea corporala. Teatrul terapeutic exploateaza posibilitatile scenice care pot exprima ganduri, stari de boala.

Acțiune

Terapia prin pictura ajuta la afirmarea personalitatii și la depasirea tulburarilor psihologice. Muzicoterapia transmite un sentiment de calm, intelegere și siguranta. Coregrafia releva personalitatea profunda a individului. Teatrul terapeutic favorizeaza exprimarea angoaselor, emotii refulate, deschide o cale mai buna de comunicare cu ceilalti.

52624043 – adult coloring books, stress relieving trend, mindfulness concept

Aplicații

Terapia prin arta ajuta în rezolvarea tulburarilor emotionale și mentale, dificultati de invatare, tulburari digestive, stres, tulburari de personalitate, depasirea starilor de soc.

 

Te invit la atelierul de Desen mandale din 12 februarie 2021, aproape de ziua in care celebram 145 de ani de la nasterea marelui sculptor Constantin Brancusi, starbunicul meu, dar si de ziua indragostitilor Valentine’s Day.

Ofera-ti un cadou de suflet, participand la atelierul de desen si joc terapeutic!

Detalii si inscrieri la:  https://www.facebook.com/events/427752838343612/

Cuvinte cheie