În perioadele cu temperaturi ridicate, medicul recomandă cât mai multe fructe și legume, dar și mâncăruri gătite în casă.
Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate. Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește!
Excesul de grăsime duce la indigestie
În perioada verii, când căldura ne dă mari bătăi de cap trebuie să evităm alimentele sărate. Aceasta este o mare greșeală pe care care o fac mulți oameni, fără să știe. Pericolul la care se expun este uriaș: deshidratarea. Nutriționistul a spus care sunt alimentele de care nu trebuie să ne apropiem:
„Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune. Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert„.
Renunțați la solniță!
În cazul în care se consumă alimente bogate în sare, apre retenția de lichide. Pentru a nu ne confrunta cu o astfel de problemă, dr. Bilic spune că cel mai indicat ar fi să eliminăm solnița de pe masă. „Puneți accentul pe mâncarea gătită cu multe ierburi aromate și condimente, fără adaos de sare. Renunțați la produse ambalate și semipreparate, mâncați legume la fiecare masă, deoarece conțin multe fibre și minerale care previn retenția de lichide„, a explicat specialistul.