Ingredientul minune ce te scapă de mirosul de pește din casă

Cu toate că este gustos, multe gospodine aleg să nu prăjească pește din pricina mirosului pe care îl lasă în casă. Însă, există un ingredient care te scapă de această neplăcere.

Mirosul de pește persistă zile în șir. Foto: Arhivă
Mirosul de pește persistă zile în șir.

Chiar și după ce a fost mâncat și farfuriile au fost spălate, mirosul de pește încă persistă. Din fericire, bucătarii au găsit o modalitate prin care poți găti peștele și care te scapă de mirosul neplăcut care persistă zile în șir.

O mare parte din mirosul de la preparatul peștelui se datorează metodei de preparare pe care o folosiți. Pentru a scăpa de acest miros neplăcut trebuie să schimbați modul în care îl gătiți.

Prăjirea poate cauza o problemă masivă de miros, dar alte tehnici, cum ar fi gătitul peștelui în folie sau hârtie, te pot scăpa de problemei. Neutralizarea mirosului înainte de gătit se poate face prin înmuierea peștelui în lapte sau o soluție de lămâie și apă.

Înmuiați peștele în lapte

Cea mai bună soluție, care vă va ajuta să nu mai miroasă în casă a pește după ce îl preparați: înmuiați peștele în lapte timp de 20 de minute înainte de a îl găti. Clătiți-l bine cu apă rece. Nu trebuie să vă îngrijoreze gustul pe care îl va avea în urma acestui proces, va fi la fel de bun.

Dacă este prea târziu și casa ta începe să miroasă, amestecați oțetul și apa și lăsați-l să fiarbă câteva minute. De asemenea, puteți adăuga batoane de scorțișoară sau uleiuri de lavandă pentru o atmosferă mai plăcut parfumată. Astfel, veți scăpa de mirosul de pește!

Important! Pregătiți-vă casa înainte de gătirea peștelui, închizând ușile din interior pentru a împiedica mirosul să se răspândească și în dormitoare, dar deschideți ferestrele și ușile din bucătărie pentru a permite aerisirea mirosului. Și asigurați-vă că aruncați orice resturi de pește cât mai rapid pentru a preveni orice miros persistent.