Oamenii de știință au dezvăluit ce trebuie să faci înainte de somn, ca să te trezești odihnit!

Oamenii de știință au dezvăluit ce trebuie să faci înainte de somn, ca să te trezești odihnit!

Pe lângă alimentația echilibrată, timpul petrecut în aer liber, mișcarea și stilul de viață sănătos, somnul este un element esențial, fără de care omul nu și-ar putea găsi echilibrul și satisfacția. Calitatea lui ne influențează semnificativ starea de spirit, abilitățile de concentrare, stimulează imaginația și ne oferă energia atât de necesară, pentru a face față provocărilor de zi cu zi.

Cu toate că importanța somnului este adesea neglijată, totuși ar trebui să încercăm în fiecare seară să ne odihnim cât mai bine. Și iată cum!

Oamenii de știință de la Universitatea Texas au stabilit, că este posibil să adormi mult mai ușor și să-ți îmbunătățești calitatea somnului, dacă cu 90 de minute înainte de odihna nocturnă faci baie cu temperatura apei de 104 – 109 grade Farenheit (40 – 43 grade Celsius).

Împreună cu colegii, savanții americani au analizat peste cinci mii de studii privind efectele apei calde asupra somnului. Astfel, a fost determinată temperatura optimală a apei pentru a ne bucura de un somn împlinit. Procedurile de apă cu o oră și jumătate înainte de somn, măresc șansele de a adormi, în medie, cu zece minute mai repede.

Pe lângă asta, se recomandă să nu mâncăm înainte de somn. Specialiștii ne îndeamnă să evităm mâncarea cu trei ore înainte de culcare, pentru că sistemul digestiv ne poate da peste cap planurile de a ne odihni pe timp de noapte.

De asemenea, stresul rămâne a fi principalul factor care ne afectează calitatea somnului. Încearcă să eviți cu câteva ore înainte de somn situațiile care îți pot provoca stres. Acesta este încă un argument în favoarea procedurilor de apă, căci nu poate fi nimic mai relaxant decât o baie după o zi plină de agitație. (sursa:eushtiu.com)

Cuvinte cheie