Trucuri pentru a menține pătrunjelul aromat și gustos

Pătrunjelul, condimentele și plantele aromatice sunt inima bucătăriei, conferind mâncării arome delicioase și savoare. Pătrunjelul, o plantă aromatică esențială, poate fi păstrat proaspăt pentru o perioadă mai îndelungată folosind diverse tehnici de conservare.

Pătrunjel. FOTO Shutterstock
Pătrunjel. FOTO Shutterstock

Click! arată cum puteți face acest lucru pentru a vă bucura de aromele proaspete ale pătrunjelului pentru mai mult timp.

1. Conservarea în borcan de sticlă

Pregătirea pătrunjelului: Spălați pătrunjelul pentru a îndepărta murdăria și insectele. Tăiați-l fin, eliminând tulpinile. Amestecați-l zilnic pentru a se usca uniform.

Păstrare în borcan: Puneți pătrunjelul tocat într-un borcan de sticlă sigilat. Depozitați borcanul într-un loc răcoros și uscat.

2. Păstrarea în apă

Pregătirea pătrunjelului: Îndepărtați frunzele maro și uscați-le cu grijă!

Puneți tulpinile de pătrunjel într-un borcan cu apă, acoperindu-le parțial. Schimbați apa la fiecare două zile.

3. Păstrarea sub formă de cuburi de gheață:

Puteți face acest lucru prin două modalități.

În acest caz, trebuie să tocați pătrunjelul. Apoi, așezați-l în forme de cuburi de gheață. Turnați ulei de măsline sau vegetal peste și congelați.

Varianta 2:

La fel ca și la metoda precedentă, mai întâi, tocați pătrunjelul. Adăugați două linguri de ulei și puneți totul în forme de cuburi de gheață. Congelați și transferați cuburile într-o pungă de congelator.

5. Albirea pentru păstrarea mai lungă:

Scufundați frunzele în apă clocotită pentru câteva secunde. Răciți-le rapid în apă rece și tăiați-le mărunt. Puneți-le în tăvi pentru cuburi de gheață, adăugând puțină apă. Congelați și transferați cuburile într-o pungă de congelator.

Cuvinte cheie