Rolul oglinzilor in amenajarile interioare

Te-ai intrebat vreodata de ce isi umplu oamenii casele cu oglinzi? Trecand de rolul lor functional si de ideea ca fiecarei domnisoare ii va face placere sa se priveasca in oglinda cu fiecare ocazie, pentru a fi prezentabila si a aduce retusurile de infrumusetare necesare, oglinzile sunt foarte cunoscute la nivelul amenajarilor interioare din multiple alte motive.

Iata asadar de ce este bine sa apelezi la ele si pana unde poti merge cu selectia ta.

Oglinzile maresc spatiul vizual

Cu totii ne dorim o locuinta mare, in care sa avem suficient spatiu de depozitare. Ba mai mult, sa ne putem misca in voie si actiunile noastre sa nu fie limitate in niciun fel. Dar, cum nu e deloc simplu sa faci trecerea de la un spatiu mic, la unul generos, mai ales din privinta costurilor, poti apela la oglinzi ca sa te bucuri de acest efect cel putin estetic. La cozzy.ro gasesti oglinzi de toate formele si marimile. Si, cu cat amplasezi o oglinda mai mare intr-un spatiu mai mic, cu atat si efectul va fi mai impunator. 

Reflecta mai bine lumina

Probleme in locuinta pot fi si la capitolul iluminat, mai ales in încaperile in care nu intra deloc lumina naturala (baia, holul etc.). Amplasand diferite lumini artificiale in jurul oglinzii sau pe peretele opus, in directia acestora, lumina se va reflecta si va acoperi o zona mai mare a incaperii. Este un truc simplu prin care poti reda senzatia unei lumini naturale bogate apeland la sursele potrivite de lumina si la oglinzile deja existente pe amplasament. 

Ofera un aer elegant si romantic

Daca ai avut cel putin o data curiozitatea de a descoperi secretele unui stil de amenajare living vintage (si nu numai), cu siguranta ai observat accentul care cade asupra oglinzilor si asupra ramelor pe care acestea le au. Ei bine, acest lucru se datoreaza faptului ca ele sunt cu si fara poate, printre cele mai romantice obiecte decorative utilizate la amenajarea locuintei. Iar la baza fiintei noastre se afla toata aceasta dragoste si delicatetea pe care ele o emana, asemeni momentelor in care ne privim in oglinda si ne remarcam frumusetea. Daca vrei ca locuinta ta sa faca furori din punct de vedere estetic, utilizarea locuintei in dormitor, living, baie sau hol, te poate ajuta simplu si rapid sa te bucuri de un aspect ca in revistele de design interior. 

Pun in valoare piesele de mobilier

Atunci cand simti ca locuintei tale ii lipseste ceva dincolo de piesele de mobilier si electrocasnice, unul dintre elementele cheie ar putea fi inclusiv oglinzile. Ele pot totodata sa evidentieze mai bine forma si caracterul deosebit al pieselor de mobilier, oferind unei amenajari cu totul alta viziune. In multe situatii vei observa ca, oglinda are un impact instantaneu asupra starii de spirit, mai ales prin felul ei de a completa orice stil de amenajare. 

Transforma designul unei incaperi cu costuri minime

Vrei sa faci o serie de modificari de sarbatori sau sa schimbi modul banal in care se prezinta o incapere, cu regulă de a nu investi un buget urias? Oglinzile te pot salva si in aceasta situatie. Daca dispui deja de una sau mai multe oglinzi cu un aspect simplu, atunci le poti inlocui cu oglinzile ce au diferite forme geometrice sau modele interesante. Poti inclusiv sa alegi o oglinda mai generoasa prevazuta cu lumina LED, care va acompania mai usor momentele de infrumusetare.

Secretul in amenajarea unei locuinte cu ajutorul oglinzilor e sa nu te limitezi la o singura optiune sau un model, si sa experimentezi cu diferite forme, marimi si stiluri. Vei fi cu adevarat impresionat de beneficiile pe care ti le ofera.