De ce cumpără românii de Black Friday?

Black Friday a devenit unul dintre cele mai cunoscute și apreciate evenimente de reduceri din întreaga lume. În această perioadă, atât magazinele online, cât și cele fizice sau, mai nou, prestatorii de servicii se întrec în reduceri cât mai mari și se promovează peste tot.

Care este scopul acestor reduceri imense? Țelul principal al campaniilor de reduceri Black Friday este să aducă un număr mare de clienți, astfel încât comercianții să scape de stocurile existente și să facă loc noilor produse de sezon sau să obțină mai multă vizibilitate și mai mulți potențiali clienți pe viitor. Dacă găsim o ofertă bună la un magazin în perioada de Black Friday, sunt șanse destul de mari să revenim și în restul anului, nu e așa?

De ce sunt atât de multe vânzări în perioada de Black Friday?

În cazul în care te întrebi de ce această perioadă este atât de aglomerată și de ce toată lumea încearcă să profite cât mai mult de reduceri, răspunsul este simplu. Spre deosebire de campaniile obișnuite, de tipul Back to School și Summer Sale sau de cele speciale, de lichidări sau soldări de stocuri, Black Friday nu se concentrează doar pe anumite categorii de produse, astfel că găsești reduceri la orice produs te-ar putea interesa. Neașteptat, dar în anul 2021, în cadrul campaniei de Black Friday, s-au vândut chiar și lingouri de aur sau case.

Care au fost cele mai vândute produse de Black Friday 2021?

De obicei, acolo unde sunt cele mai multe vânzări sunt și cele mai mari reduceri. Astfel, nu este o surpriză faptul că în topul celor mai vândute produse de anul trecut s-au situat televizoare, smartphone-uri, smartwatch-uri, frigidere și mașini de spălat. Printre cele mai vândute produse de Black Friday amintim și următoarele:

  • produse pentru casă și îngrijirea locuinței, de tipul aspiratoarelor;
  • electrocasnice mici, precum cuptoare cu microunde, espressoare;
  • articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii;
  • băuturi alcoolice şi cafea;
  • produse de înfrumusețare şi îngrijire personală;
  • jucării și alte articole pentru copii;
  • produse de protecţie şi echipamente medicale.

Se merită să cumperi de Black Friday?

Cu siguranță evenimentul de Black Friday reprezintă un lucru bun, indiferent din ce parte privești. Da, există riscul să ne lăsăm furați de reducerile captivante și să ne trezim că am cumpărat lucruri de care nu aveam nevoie, dar cu un plan bine organizat vei putea profita la maxim de acest eveniment.

Îți recomandăm să faci din timp o listă cu produsele de care ai nevoie, apoi să urmărești magazinele participante la campania de Black Friday și să îți faci cont din timp, astfel încât ziua reducerilor să te prindă pregătit.