În fiecare an, pe data de 21 mai, se sărbătorește Ziua Internațională pentru Diversitate Culturală.
Iniţiativa a aparţinut, în 2002, Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO).
Sărbătoarea promovează pe plan mondial diversitatea culturală.
Diversitatea îmbracă multe forme, dar limbajul este probabil una dintre primele pe care noi, ca ființe sociale, o întâlnim.Limbajul este ceea ce ne definește lumea interioară, la fel de mult cum definește modul în care comunicăm în lumea exterioară. Este ceea ce ne conectează la rădăcinile noastre, la cultura și istoria noastră, dar și la comunitățile și familiile noastre. Dezvoltarea este inseparabilă de cultură.
Ziua mondială a whisky-ului
Whisky-ul este una dintre băuturile alcoolice cele mai cunoscute şi mai consumate din întreaga lume, iar ziua de 21 mai a fost aleasă drept ziua mondială a acestei băuturi spirtoase (#WorldWhiskyDay).
Unul dintre cele mai apreciate tipuri de whisky este cel irlandez, iar deloc întâmplător, originile etimologice ale cuvântului whisky provin din limba gaelică (un dialect celtic vechi folosit în Irlanda şi Scoţia). Astfel, denumirea originară pentru whisky în limba gaelică este „Uisce Beatha”, respectiv „Uisce Beatha” în Irlanda şi „Uisge Beatha” în Scoţia. Ambele denumiri înseamnă „Apa vieţii” şi demonstrează cât de importantă era această băutură alcoolică încă din cele mai vechi timpuri.
Ziua internaţională a ceaiului
Iar ziua de 21 mai nu este dedicată doar whisky-ului ci şi… ceaiului. Însă nu este o zi doar pentru a savura o ceaşcă din ceaiul preferat sau pentru a încerca o nouă varietate de ceai, ci este o zi dedicată celor care muncesc în industria ceaiului şi apărării drepturilor acestor lucrători. Astfel, Ziua Internaţională a Ceaiului, #InternationalTeaDay, are drept scop declarat creşterea nivelului de conştientizare cu privire la condiţiile de muncă din industria ceaiului şi îmbunătăţirea acestor condiţii de muncă