Cum te poate ajuta mancarea sanatoasa si o ceasca generoasa de cafea sa dai startul diminetilor pline de energie?

Diminetile in care ne simtim plini de energie si de determinare pentru a incepe o noua zi asa cum se cuvine, este pentru cei mai multi dintre noi doar o himera, un ideal greu de atins, pentru ca de cele mai multe ori ne trezim obositi si lipsiti de orice chef de viata. Lipsa energiei inca de la primele ore ale diminetii, are in general un impact negativ asupra capacitatii de concentrare in desfasurarea activitatilor casnice, dar si cele de la locul de munca. Adesea avem tendinta de a arunca vina pe stilul de viata modern, care este intr-adevar unul destul de agitat, insa nicidecum principalul vinovat pentru diminetile noastre lipsite de orice urma de energie si determinare.

Desi lipsa de energie in sine nu este privita de multe ori ca ceva alarmant, in fond aceasta poate avea la baza diferite afectiuni, despre care nu stim. Vestea buna insa, in ceea ce priveste lipsa de energie este aceea ca avem la indemana o varietate de solutii prin care putem aborda acest inconvenient. Iata asadar cum poti da startul unor dimineti pline de energie!

            Alimenteaza-te sanatos!

Chiar daca stilul de viata modern ne lasa destul de putin timp pentru a gati in mod constant, acest lucru nu ar trebui utilizat ca o scuza pentru a alege mancarea de tip fast-food sau alte alimente nesanatoase. Alimentatia echilibrata reprezinta una dintre cele mai intelepte decizii pe care le putam lua pentru sanatatea intregului organism. In prezent, exista o multime de restaurante si bistro-uri care iti pot sta la dispozitie cu mancare sanatoasa absolut delicioasa pe care sa o iei cu tine la birou sau de ce nu, sa te bucuri de gustul acesteia chiar in propria locuinta. Mancarea sanatoasa nu doar ca va contribui la sanatatea intregului organism, insa iti va oferi si un boost important de energie in fiecare zi.

            Consuma o ceasca de cafea de calitate

Nu mai reprezinta vreun secret faptul ca aceasta bautura “miraculoasa”careia ii spunem cafea, are capcitatea de a ne oferi un plus de energie, de indata ce alegem sa o consumam. Pentru ca efectul sa fie unul si mai intens, recomandarea noastra este aceea de a te asigura ca alegi o cafea boabe exceptioanla, astfel incat sa te poti bucura din plin de o aroma intensa si irezistibila. In plus, cafeaua are si numeroase alte beneficii pentru organism, reducand semnificativ riscul aparitiei unor afectiuni.

Nu neglija activitatea fizica

Chiar daca ultimul lucru pe care ti-l doresti in primele ore ale zilei este sa faci misacare, trebuie tinut cont de faptul ca sportul te poate ajuta sa fii mult mai energic, oricat de paradoxale ar putea parea lucrurile. Cateva exercitii fizice inainte de a pleca spre birou iti vor fi mai mult decat benefice atat pentru sanatatea organismului, cat si pentru starea ta de spirit.

Un pahar generos cu apa rece

Pentru a inlatura somnolenta la primele ore ale diminetii, este recomandat sa consumi un pahar geneors cu apa rece, acest lucru fiind mai mult decat benefic si pentru organism, nu doar pentru inlaturarea somnului.