ALEGERI POTRIVITE, tradiții si povești neștiute despre Ajun și Crăciun La emisiunea Business Philosophy

Cine este Crăciun? De unde vine acesta, ce simbolistică i se atribuia înainte  să devină un aprig propovăduitor al consumerismului, ce tradiții si povești neștiute s-au pierdut in timp, ati descoperit astazi, in cadrul emisiunii ”Business Philosophy”, de la Canal 33.

Invitatul special al moderatorilor Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei a fost naturalistul Nicu Pîrlog.

Cum trebuie să cinstim Crăciun și ce ALEGERI POTRIVITE putem face zilele urmatoare?

Am trecut de Solstitiul de iarna pe 21.12.2020, iar ziua a inceput iarasi sa creasca.

Am avut ieri parte si de o conjunctie astrala deosebita si foarte rara. Astrele Saturn si Jupiter au fost atat de aproape unul de altul, incat, vazute pe cerul serii, pareau a fi o singura stea. Steaua din Bethleem, cea care a stralucit si la nasterea Mantuitorului.

Am terminat curatenia exterioara din curti si din case. Suntem pe ultima suta de metri cu curatenia interioara, caci perioada 25-30 decembrie ne aduce tematica VITALITATII si a FERICIRII.

Vorbim de vitalitatea ce se naste in noi, atunci cand lasam la o parte sentimentul de inadecvare si curatam tot ceea ce ne impiedica sa fim fericiti. Ma refer la acea stare de implinire si de bucurie interioara. Nu la fericirea-extaz, data de evenimente sau situatii concrete exterioare.

Starea de recunostinta si de pace in suflet, starea de caldura resimtita atunci cand esti in mijlocul familiei este ceea ce ne face fericiti de Craciun si nu numai.

Iubim, ca spirite umane, sa ne depasim limitele, sa impingem, sa intindem la extrem orice bariera, pentru a creste si a evolua. Pur si simplu nu ne simtim fericiti in viata daca nu ne atingem si nu ne depasim noi limite. Acest lucru nu este valabil insa si pentru …. obiceiurile alimentare!

Cumpatare la alimente si la preparatele culinare traditionale. Sunt tentante, gustoase, dar destul de grele pentru stomacul nostru, mai ales dupa o perioada de post (cat si cum s-a putut)! Kilogramele in plus se aduna cu usurinta in aceasta perioada, dar se dau mai greu jos.

Nu este nevoie sa suferim, nici noi si nici stomacul ….

Sa avem un Craciun plin de caldura in suflete si in case!   – Ileana Vladut

Aboneaza-te la canalul youtube si fii la curent cu noutatile despre ALEGERI POTRIVITE!

 

 

 

Cuvinte cheie