Alternativele sănătoase la gustările preferate. Cu ce poți înlocui chipsurile sau înghețata

Alternativele sănătoase la gustările preferate. Cu ce poți înlocui chipsurile sau înghețata

Când vrei să te înfrupți din gustările preferate, de ce să nu te oprești o secundă și să te întrebi dacă există o opțiune mai sănătoasă – dar la fel de gustoasă?

Întotdeauna există o alternativă, dar înlocuirea produselor preferate poate fi un obicei dificil de adoptat, relatează Mirror.

Șapte alternative delicioase la alimentele nesănătoase. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Șapte alternative delicioase la alimentele nesănătoase. gustările preferate. FOTO Shutterstock

În timp ce răsfățul cu alimentele preferate ne aduce o satisfacție imediată, alegerea unor produse sănătoase poate aduce beneficii pe termen lung pentru organism.

Deși la început va fi mai greu, înlocuirea treptată a mâncărurilor nesănătoase cu alternative mai sănătoase poate duce la îmbunătățirea nivelului de energie, la gestionarea greutății și la reducerea riscului de boli cronice.

Specialiștii în fitness de la Goal Plans powered by MuscleFood au dezvăluit șapte alternative delicioase la alimentele nesănătoase.

Iată care sunt alternativele sănătoase

Ciocolată neagră în loc de cea cu lapte

Dacă vrei să te răsfeți cu ceva dulce, înlocuiește ciocolata cu lapte cu cea neagră, care are un conținut mai mic de grăsimi și zahăr, este bogată în antioxidanți și plină de nutrienți.

Popcorn în loc de chipsuri 

Pe lângă faptul că sunt pline de antioxidanți, floricelele de porumb sunt bogate în fibre și au mai puține calorii decât chipsurile. Evită untul și renunță la sare pentru o variantă mai sănătoasă.

Fructe în loc de suc de fructe 

Zahărul din fructe vine la pachet cu nutrienți importanți și cu fibre prietenoase cu intestinul. Un pahar de 300 ml de suc de portocale conține până la 25 g de zahăr.

Iaurt grecesc în loc de înghețată 

Înghețata are mai multe grăsimi decât iaurtul și este mai bogată în zaharuri adăugate și calorii. Iaurtul grecesc este bogat în proteine și probiotice și mai puțin bogat în grăsimi saturate.

Pâine integrală în loc de cea albă 

Ia în considerare înlocuirea pâinii albe cu cea integrală sau neagră. Pâinea neagră este mai hrănitoare, întrucât conține mai multe fibre și nutrienți și nu este la fel de procesată.

Burger de pui în loc de unul de vită

Puiul este o sursă de proteine mult mai bună decât carnea de vită și furnizează, de asemenea, vitamine importante, precum A, B1 și B3.

Nuci în loc de dulciuri 

Nucile sunt o gustare sănătoasă excelentă, întrucât sunt bogate în nutrienți, cum ar fi proteine și fibre.

Cuvinte cheie