De ce nu reusesti sa gasesti un partener?

Prioritizarea datingului si sa va deschideti la conexiunile noi va poate permite sa gasiti dragoste. Insa daca ati incercat si inca nu puteti gasi pe cineva special, iata cateva motive potentiale pentru care va luptati in cautarea dvs.

Ti-e frica de angajament

Cel mai frecvent motiv pentru care este atat de greu sa se indragosteasca o persoana este o teama de angajament. Etichetele pot ingrozi unii oameni, dar pentru altii, incertitudinea in care se afla relatia este, de asemenea, terifianta. Indiferent daca sunteti reticenti in a face lucrurile oficiale sau reticenti in a intra intr-o relatie neoficiala, comiterea fata de cineva inseamna vulnerabilitate, deci este posibil sa evitati angajamentul impreuna. Poti gasi partenerul ideal pe https://anunturimatrimoniale.ro/cluj.

Potrivit expertilor in relatii, trebuie sa recunoasteti aceasta frica pentru a trece peste ea. Recunoasteti-o si chiar spuneti-o cu voce tare – dar nu va opriti sa faceti ceva pentru ca va temeti de angajament. Daca ai intalnit deja pe cineva si chiar ai inceput sa iubesti acea persoana, atunci nu ezita si discuta sincer si deschis cu ea. O comunicare sincera este esentiala intr-o astfel de situatie.

Nu sunteti pregatiti sa aveti o relatie serioasa

In timp ce va place ideea de a va indragosti, o relatie necesita mult timp si efort. Unii oameni nu sunt neaparat dispusi sa depuna acest effort. Poate ca sunteti probabil unul dintre acei oameni. Poate fi o faza de trecere, puteti prefera relatii non-stabile sau ati putea dori sa mai experimentati. Oricare ar fi motivul, nu sunteti gata sa iubiti doar o singura persoana. Cei care nu vor sa se stabileasca sau nu sunt siguri in general, au dificultati in a face lucrurile permanente si acest lucru poate fi de ce dragostea de durata pare sa te evite.

Esti prea mult

Exista o mare diferenta intre a avea standarde si a fi prea pretentios. Cand cineva este o persoana cu standarde, atunci face decizii romantice bazate pe interesele sale cele mai bune, fara a-si compromite valorile si standardele. Cand cineva este prea pretentios, va tinde sa opereze dintr-un loc de frica, iar acest lucru evident ca nu va duce la nimic bun pe termen lung. Pentru a evita aceasta capcana, incercati sa va deschideti la noi posibilitati. Zambiti mai mult, utilizati contactul cu ochii, fiti draguti cu oamenii din jurul vostru si incepeti conversatii cu toata lumea si cu oricine. Pentru alte sfaturi de la experti in relatii, intra pe agerpres.ro.

Ai fost ranit inainte

Indiferent daca ati trecut printr-o despartire brutala sau ati suferit foarte mult din dragoste, este posibil sa va fie frica sa nu fiti din nou raniti. Prin urmare, faceti tot ce puteti pentru a evita dragostea si relatiile pe termen lung. Un mare motiv pentru care oamenii se tem sa se deschida altora este o teama de abandon, care va poate face sa va impotriviti foarte mult o legatura profunda, emotionala cu o alta persoana. Si cand nu te poti face vulnerabil, atunci inchizi posibilitatea unei relatii intime.

Ai sentimente pentru o alta persoana

Cand inima ta apartine deja cuiva, este imposibil sa intri intr-o relatie. Daca va petreceti tot timpul gandindu-va la o anumita persoana cu care nu puteti fi, atunci veti gasi destul de greu sa faceti o conexiune in alta parte, indiferent de cat de multe intalniri aveti cu oameni noi.