Iata cum folosesti corespunzator un sampon psoriazis!

sampon psoriazis

Psoriazis este o afectiune prezenta la 2-3% din populatia lumii – anume aproximativ 125 milioane de oameni. Totodata, psoriazis este mai mult decat o afectiune sau o conditie a scalpului – aceasta poate duce atat la alte probleme de sanatate, cat si la probleme privind integrarea in societate a persoanelor care sufera de psoriazis.

Totusi, exista solutii, precum folosirea unui sampon psoriazis, in cazul in care scalpul este zona afectata. Totodata, aceste solutii nu sunt extrem de eficiente pe cont propriu. Utilizatorul are nevoie de pregatire in domeniu, dupa cum s-ar spune – deci iata cum folosesti corespunzator un astfel de sampon!

Pregateste-ti parul si scalpul pentru actiunea samponului

Dupa cum stii, psoriazisul apare sub forma unor solzi la nivelul pielii. Acestia sunt destul de rezistenti, pe langa faptul ca au un aspect neplacut. Important si ingrijorator este faptul ca multi oameni nu pregatesc acesti solzi pentru actiunea unui sampon psoriazis.

Exista uleiuri si agenti de inmuiere care reduc din rezistenta solzilor. Astfel, un sampon poate patrunde prin acestia si ajunge cu adevarat la nivelul pielii scalpului. In general, poti folosi produse care inmoaie pielea – pielea moale, fina absoarbe tratamentele si medicamentele mai bine.

Aplica samponul pe zone si nu pe tot scalpul deodata

Solzii mentionati, rezultatul principal al afectiunii psoriazis, sunt deseori indepartati de un sampon eficient. Partea rea este faptul ca indepartarea acestora produce si o substanta cleioasa, lipicioasa care se poate bloca in parul tau.

Tocmai de aceea, este recomandat sa folosesti un sampon psoriazis pe sectiuni ale scalpului. Totodata, este preferat sa dai la o parte parul de pe sectiunea respectiva pentru a forma o carare si sa aplici samponul doar pe zona respectiva, unde scalpul este la vedere.

Lasa spuma sa actioneze timp de 5 minute

Inainte de clatire, poti lasa spuma unui sampon conceput pentru tratamentul acestei afectiuni sa actioneze asupra solzilor scalpului tau. Acest lucru poate fi de ajutor in cazul produselor care lasa un miros puternic de medicament dupa folosire.

Din moment ce solzii trebuie atacati, poti evita masarea spumei in scalp. In schimb, o lasi sa actioneze asupra solzilor si sa-i indeparteze pe acestia, dupa care o poti clati.

Evita produsele cu menta

Este de la sine inteles de ce ar trebui sa eviti produsele cu menta sau produsele cu orice tip de ingrediente cu efecte similare ori acide. Menta provoaca iritatii la nivelul zonelor afectate cu psoriazis. Daca gasesti un sampon psoriazis cu menta, atunci acesta probabil nu este prea bun – ori vine de la un producator dezinformat sau care nu este specializat in produse impotriva acestei afectiuni.

Daca vrei sa ai parte atat de produse, cat si de un producator de incredere, atunci ar trebui sa arunci o privire in magazinul online TIS Farmaceutic. Acesta are pregatite pentru tine sampoane, creme si lotiuni ce te pot ajuta in lupta impotriva psoriazisului.

Mai mult decat atat, majoritatea produselor marca TIS Farmaceutic contin extracte naturale care se pot face cu adevarat simtite in tratamentul afectiunilor de acest tip si care nu prezinta riscul efectelor secundare grave sau riscul de dezvoltare a altor afectiuni/boli.