Sărbătorim pe 11 aprilie Ziua Mondială a animalelor de companie

11 aprilie – ziua în care sărbătorim cele mai curate suflete

Ziua animalelor de companie (#PetDay) a luat ființă pentru a putea sărbători adevăratul rol pe care animalele de companie îl au în viața oamenilor. Oamenii și animalele sunt împreună pentru a face lumea mai frumoasă și doar un om cu inimă bună va ști cum să crească un animal cu multă iubire. Cu bani poți cumpăra orice animal îți dorești, însă doar cu iubire îl poți crește așa cum are nevoie. Astăzi sunt sărbătorite animalele de companie, de la pisici şi iepuraşi până la papagali şi câini, toți un fiind prieteni extraordinar.

Conform statisticilor, cele mai populare animale de companie sunt câinii, extrem de loiali și de prietenoși. Pe locul doi se află pisicile, frumoasele feline pline de personalitate. Topul popularităţii continuă cu peştii şi apoi păsările. Lista este completată de hamsteri, gerbili, şoareci, cai şi şerpi, conform site-ului daysoftheyear.com. În România, cele mai multe animale de companie sunt tot câinii, urmați de pisici, papagali și pești.

Sunt zile în care cele mai multe zâmbete le avem datorită animalelor de companie, micile suflete care de fiecare dată transmit iubirea lor necondiționată și sunt cel mai bun prieten al omului. Din acest motiv, în calendarul evenimentelor de la nivel internațional există o zi în care trebuie să le sărbătorim pe animăluțe. Așadar, 11 aprilie este ziua perfectă pentru a sărbători Ziua Mondială a animalelor de companie.

 

 

Ziua animalelor de companie a fost sărbătorită pentru prima dată în 2006 la iniţiativa americancei Colleen Page, apărătoare a bunăstării animalelor. De atunci, ziua animalelor de companie a fost celebrată în fiecare an, fără întrerupere. Colleen Page a creat această sărbătoare pentru a reuși să îi convingă pe oameni să fie mult mai atenți la toate animalele aflate în adăposturi şi care aşteaptă un cămin, iar astăzi este cea mai frumoasă zi prin care oamenii pot oferi o familie micilor suflete curate.

Cuvinte cheie