TOP 4 tendinte de design interior castigatoare in anul 2020

Acasa nu este doar un loc, este si o stare, tocmai de aceea devine important sa construim un spatiu care ne aduce liniste, o pata de culoare si functionalitate. Fiecare camera, fie ca este baie, living sau camera copilului, intregeste tabloul de ansamblu al stilului ales pentru intregul camin. Pe langa simtul estetic pe care il au cei carora le place sa creeze planse, machete cu viitoarea incapere, au si cunostinte solide in domeniu. Astfel, tendintele sunt dictate la unison de specialisti precum arhitecti si designeri de interior, apoi acestea vor fi preluate si aplicate la scara larga.

Iata care este topul tendintelor actuale care au castigat deja adepti!

Culorile Pamantului

Pe langa culoarea anului – Albastru Clasic-  castiga din ce in ce mai mult teren verdele. Trendurile amenajarilor interioare de anul acesta sunt inspirate de Mama Natura, chiar stilul scandinav si cel asiatic se folosesc de elemente naturale. Si, dupa cum bine stii, culorile pamantului pot fi usor de asortat intre ele. Pe langa aspectul unitar, nuantele bogate de maro, bej si verde aduc rafinament si eleganta locului in care sunt folosite. Pesemne, culorile la moda pentru amenajarea caselor crediteaza cumva miscarile de sensibilizare a mediului. Verdele maslin, maro ciocolata, portocaliu ars, ocru, nucsoara sau ardei rosu sunt culori la fel de organice pe care le poti folosi disciplinat atunci cand renovezi o camera.

Living cu linii si culori soft

Anul acesta, in design interior, formele geometrice si liniile dure lasa locul unor linii curbate, aproape feminine. Daca in urma cu cativa ani, si culorile erau mult mai inchise, in 2020 deschidem paletarul de culori si lasam imaginatia sa creeze. Bej, alb, gri, roz pal, gri si pastelurile sunt ideale pentru amenajarea unui spatiu luminos si primitor. Livingul este una dintre cele mai importante camera, aici iti petreci cel mai mult timp si este oglinda casei, fiind primul loc in care iti primesti musafirii. Ai grija de elementele pe care le aduci aici: mese pentru zona dinning, canapea, fotolii pentru zona de citit, lampadare si tapiserii.

Lemn calduros pentru podele

In sfarsit, casa este la rosu, iar acum urmeaza pasii mult asteptati pentru alegerea finisajelor la interior. Podeaua este unul dintre principalele elemente, atat vizuale cat si structurale, care compun caminul tau. Fii atenta la ultimele tendinte, specialistii au dat unda verde culorilor intunecate. Pentru podea foloseste nucul, stejarul sau mahonul! Aceste culori si tipuri de lemn celebreaza, intr-o nota moderna, lumea veche. Daca pastrezi tonul inchis pentru podele, opteaza cu optimism pentru nuante calde, deschise pentru pereti si mobilier, va fi un contrast placut.

Acele piese de mobilier de pastrat

Mobila mostenita de la bunica nu ar trebui sa ajunga la gunoi, selecteaza fiecare piesa si afla daca poti reconditiona ceva. Tendinta globala in materie de stil de amenajare este readucerea in atentia a pieselor de mobilier cu suflet, ce pot spune o poveste. Magazinele de antichitati sunt o sursa foarte buna de aprovizionare, poate si targurile iti vor dezvalui cateva piese de colectie ce merita investitia.

 

Caminul tau, pe langa piesele de mobilier achizitionate, stilul si paleta cromatica aleasa, vorbeste despre cei care traiesc in casa, si nu neaparat despre cat s-a investit in decorare.

 

Sursa foto: Pixabay