ALEGERI POTRIVITE pentru a te simti bine in postura ta … la biroul de acasa

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, l-a avut astazi ca invitat special pe expertul în kinetoterapie Dragoș Luscan.

In cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei, Dragos ne-a vorbit despre programul de exerciţii fizice şi posturale WorkFit, lansat prin KineoFit, cabinetul pe care îl conduce.

Acest program special este destinat celor care lucrează de acasa si este conceput astfel încât să răspundă nevoilor profesioniștilor pentru care pandemia a adus schimbări radicale în modul în care își desfășoară activitatea.

Ce alegeri potrivite putem face in perioada care urmeaza?

Știm deja că această criză sanitară s-a tradus pentru cei mai mulți români în izolare la domiciliu, sedentarism şi lipsa mişcării şi a unui program constant de exerciții fizice. Toate acestea conduc, in timp, spre  acumularea  unui exces de kilograme, dar si la deformari ale coloanei vertebrale, datorate unei posturi incorecte.

Angajații au libertatea de a lucra din confortul și siguranța propriei case, însă pe lângă beneficii, acest lucru aduce și câteva efecte negative: limitarea contactului social, lipsa interacțiunii directe cu colegii, imposibilitatea de a seta granițe clare între timpul liber și cel dedicat muncii. Toate acestea pot duce într-un interval scurt la anxietate sau depresie.

Tema saptamanii este aceea a PERCEPTIEI, care ne creeaza realitatea personala si ne conduce mai mult spre interiorul nostru, spre a analiza cum ne simtim in pielea noastra, atat din punct de vedere fizic, cat si psihoemotional. Fiecare dintre noi avem nevoi diferite. Fiecare avem frici diferite sau situatii care ne ingrijoreaza. De aceea, este important ca orice exercitiu pe care il facem sau orice terapie pe care o accesam, sa fie inividualizata, personalizata.

Ne dorim aproape permanent sa fim fericiti, sa ne simtim impliniti. Sa umplem acel gol care apare adesea. Dar, atunci cand gasim fericirea, descoperim rapid ca acel gol nu a disparut si o luam de la capat.

Recomandarea este sa faceti tot ceea ce este posibil pentru a va simti impliniti ACUM, in prezent. Nu in viitorul care oricum nu este niciodata sigur sau cert.

Gasiti un echilibru intre miscare si repaus, intre actiune si inactiune, intre forta si blandete. Intre trup si suflet. Folositi din terapia florala Bach remediile: Holly – pentru deschiderea inimii, Crab Apple – pentru purificare fizica si mentala, Walnut – pentru protectie.

Apelati la meditatie, miscare fizica, timp de calitate petrecut cu cei dragi, ras, plimbare in natura, dans, desen, animale de companie, muzica si orice va bucura sufletul

Faceti alegerile potrivite pentru a va simti bine cu voi insiva! Workfit!

 

Cuvinte cheie