„Alegeri potrivite” pentru un psihic echilibrat si asumarea riscurilor Recomandari practice pentru remedii florale Bach

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 l-a avut ca invitat special pe psihologul Radu Letea.

În cadrul emisiunii, care a fost moderată de Romeo Chiriac și Ileana Vlăduț, psihologul a vorbit despre adicție, profilul psihologic al pariorului român, efectele gamblingului în sport și despre programele pentru tratarea dependenței de jocurile de noroc.

 

Dependenta de pariuri si gaming

Odata cu perfectionarea produselor IT, acestea au inceput sa exercite asupra utilizatorilor o fascinatie, care adeseori se transforma in dependenta.

Majoritatea jocurilor  ” te prind, te tin in priza”.  Asa se intampla si cu jocurile de noroc. Sunt atractive, contin elemente de manipulare, captare si mentinere a atentiei. De exemplu te simti puternic. Alternanta dintre a pierde si a castiga, te face sa-ti doresti din ce in ce mai mult sa castigi din nou.

Ce alegeri potrivite putem face in urmatoarea perioada?

Tema universala a CLARITATII se suprapune in perioada urmatoare cu lectia discernamantului. Intuitia este cea care ne aduce raspunsurile potrivite doar atunci cand nu lasam mintea sa conduca singura, de capul ei.

Dependentele de orice fel pot fi ameliorate si apoi depasite daca intelegem aspectul psihoemotional al acestora. Lucrand in colaborare cu psihologul sau terapeutul, apeland la sustinerea familiei si la tratament, acolo unde este cazul, viata poate reveni la normal. Exercitiile de vizualizare si hipnoterapia  pot ajuta in acest proces.

Din terapia florala Bach putem apela la remedii pentru diverse probleme emotionale. Regland planul psihoemotional ne putem controla actiunile si putem gasi solutii si strategii prin care sa jucam responsabil, daca dorim sa continuam astfel de obiceiuri si sa le mentinem in zona de divertisment si nu de dependenta.

Consecintele dependentei de jocuri  includ:

  • devitalizare, scaderea capacitatii de concentrare
  • izolare, dificultati de socializare, schimbarea stilului de viata
  • cresterea agresivitatii si violentei
  • influenta negativa asupra comportamentului, tulburari de somn

RECOMANDARI practice pentru remedii florale Bach

Hiperexcitatie si fanatism
Vervain – un remediu floral preparat din flori de verbina te ajuta sa-ti mai temperezi entuziasmul exagerat, sa te relaxezi si sa inlocuiesti starea de incordare si tensiune cu una de relaxare.
Impatiens – pentru nerabdare, daca astepti sa treaca ziua mai repede pentru a ajunge la casa de pariuri sau la sala de jocuri pentru a-ti continua jocul.
Chicory – ambitie exagerata, dorinta de a acumula cat mai mult.

Agresivitate
Holly – cand apare accentuarea laturii agresive. Daca in timpul jocului simti ca vrei sa te razbuni, devii neiertator remediul te ajuta sa revii la sentimente mai pasnice.
Cherry Plum – daca iti pierzi controlul si incepi sa tipi sau sa lovesti, in cazul in care ai pierdut. De asemenea, remediul este util pentru cei care reactioneaza violent, isteric atunci cand li se interzice sa se joace sau cand li se propune sa opreasca jocul.

De la fascinatie la dependenta
Walnut – pentru a nu te mai lasa influentat si eliberarea de dependenta.
Crab Apple – pentru limpezirea mintii de obsesiile care iti raman vii in minte.

Fa alegerile potrivite pentru un joc si o viata traita cu discernamant si claritate!

Fii la curent cu noutatile si aboneatza-te la Canalul Youtube aici

Cuvinte cheie