Ceaiuri care combat amețeala

Ceaiuri care combat amețeala

Ceaiuri care combat amețeal

Oricum ar fi, amețeala nu trebuie tratată cu superficialitate, trebuie să fii atentă cât de des ți se întâmplă și dacă se agravează stările să consulți medicul.

Amețeala are mai multe cauze și poate semnala boli destul de grave.

Dacă amețeala nu persistă decât pe durată scurtă de câteva zile, înseamnă că organismul tău trece prin anumite schimbări, cum sunt schimbările de temperatură, dar poate semnifica și oboseală sau lipsa de vitamine din cauza menstruației sau deshidratare.

Oricum ar fi, amețeala nu trebuie tratată cu superficialitate, trebuie să fii atentă cât de des ți se întâmplă și dacă se agravează stările să consulți medicul.

Amețeala poate fi și semn de deshidratare. Sunt multe studii care au arătat că migrenele și durerile de cap pot fi tratate foarte simplu prin hidratarea creierului cu apă.

Creierul, precum și corpul uman funcționează cu apă, aproximativ 75% din organismul nostru este apă, iar deshidratarea poate avea consecințe foarte grave, începând cu amețeală.

Creierul este format în proporție de 80% din apă și sare. Este recomandat să bei cât de multă apă vrei.

Dacă amețești frecvent, testează numărul de celule albe și de celule roșii din sânge și vezi dacă nu ai anemie.

Deshidratarea este o altă cauză care duce la senzația că se învârte casa cu tine.

Potasiul și magneziul sunt minerale esențiale pentru circulația sângelui. Dacă nu vrei să le iei din suplimente, bea câte o cană de ceai din lemn dulce în fiecare dimineață.

Sunt excelente ceaiurile de agrișe, ceai de mentă și ceai de salvie. Bogate în potasiu și vitamina C, aceste ceaiuri îți pot restabili starea de bine.

Următoarele condimente sunt excelente remedii pentru amețeală, mai ales dacă le combini în suc de lămâie cu miere, rozmarin, coriandru, scorțișoară și chili.

Chili se prepară într-o cană de apă caldă și se bea încet, stimulează circulația sanguină și deci ajută la oxigenarea creierului.

Ceaiuri pentru amețeală: Mentă

Puneți 2 lingurițe de plantă mărunțită la 250 ml apă clocotită, acoperiți 10 minute, apoi consumați 3 căni de ceai pe zi.

Ceaiuri pentru amețeală: Ginkgo biloba și ginsengul

In cazul în care amețelile nu au o cauză bine determinată două remedii foarte bune sunt ginkgo biloba și ginsengul, mai ales dacă este vorba despre o persoană cu vârsta peste 45 ani.

Ceaiuri pentru amețeală: Roiniţa (melisa)

Este şi ea de ajutor în această problemă. Se prepară infuzie dintr-o linguriţa frunze mărunţite la o cană cu apă fierbinte.

Se acoperă pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot bea două ceaiuri pe zi.

Ceaiuri pentru amețeală: Cinstet (Salvia galbenă)

Puneți 1 linguriță de rădăcină mărunțită la 250 ml apă.

Fierbeți timp de 15 minute, strecurați si apoi consumați 1-2 căni pe zi la nevoie, atunci când aveți amețeli.

Ceaiuri pentru amețeală: Rozmarin

Infuzia de rozmarin, 1-2 căni pe zi, vă poate scăpa de amețeli.

Ceaiuri pentru amețeală: Sanisoara

O lingurță de pulbere de plantă și flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă 15 minute, apoi se strecoară. Se bea întreaga cantitate la nevoie, cu lingurița.

Ceaiuri pentru amețeală: Păducel

Se folosește sub formă de tinctură: 15 picături de tinctură în 100 ml apă. Se poate lua de 3-4 ori pe zi.

Ceaiuri pentru amețeală: Ghimbir

Luați o linguriță de praf de ghimbir. Tineți sub limbă pentru 10 minute, după care înghițiți. Se poate lua la nevoie de câte ori este cazul.

De asemenea, se poate opta și pentru tinctura de ghimbir, câte 1 linguriță diluată la 100 ml apă.

Dacă suporţi ghimbirul, îţi poţi face un decoct din el, adăugând lămâie.

În comerţ, se găsesc şi capsule cu ghimbir, excelente împotriva răului de maşină sau de avion.

Mai poţi lua o jumătate de linguriţă cu pulbere de ghimbir de două-trei ori pe zi, în cazul în care ameţelile te supără constant.

Ceaiuri pentru amețeală: Vâsc

Se recomandă 3 căni de macerat de vâsc pe zi.

Ceaiuri pentru amețeală: Ventrilica

Beți o cană de infuzie de ventrilică seara la culcare.

Pentru ameţelile care au fond nervos, este indicat următorul preparat:

Lasă la macerat în puţină apă, peste noapte, o linguriţă de seminţe de mac, două linguriţe de grâu, opt seminţe de dovleac şi opt migdale.

Dimineaţa pisezi ingredientele până se formează o pastă.

Prăjeşti doi căţei de usturoi în puţin ulei în care ai adăugat câteva picături de apă.

Amesteci usturoiul cu pasta din seminţe, adaugi puţin lapte şi laşi la fiert. Se administrează zilnic.

Cuvinte cheie