Iata beneficiile unei podele din lemn stratificat

Iata beneficiile unei podele din lemn stratificat
lemn stratificat

Esti in cautarea unei alternative la podelele din lemn sau din alte materiale care fie prezinta un cost ridicat, fie necesita mentenanta regulata? Daca raspunsul este da, atunci ar trebui sa acorzi putina atentie podelelor din lemn stratificat – in special materialului in sine.

Lemnul stratificat este realizat din mai multe straturi de rasina si fibre de lemn care sunt unite cu ajutorul unui adeziv puternic si care prezinta o densitate ridicata. Evident, acesta nu este lemn natural – este un material de tip sintetic conceput special pentru a imita aspectul lemnului, motiv pentru care este si mult mai eficient din punct de vedere al costurilor si mentenantei.

Iata care sunt beneficiile unei podele realizate din acest material!

Aspect realist

Chiar daca pare greu de crezut, unii oameni nu isi prea pot da seama daca o podea este din lemn stratificat sau din lemn natural. Atat de bine poate acesta dintai imita aspectul materialului natural. Totodata, unele podele din acest lemn au adaugate mai multe caracteristici care il fac pe acesta si mai mult similar cu lemnul natural.

Astfel, nu trebuie sa renunti la estetica placuta a lemnului natural atunci cand alegi sa instalezi podele din lemn lamelar in locuinta ta.

Foarte usor de curatat

Stii foarte bine cat de greu este sa intretii podelele din lemn natural. Trebuie sa ai foarte mare grija cu acestea, astfel risti sa apara daune la nivelul lor si eventual sa apara necesitatea de inlocuire. Aceleasi griji nu se aplica in cazul podelelor din lemn stratificat.

Desi este indicat sa eviti varsarea de cantitati mari de apa pe suprafata acestora, ca si in cazul parchetului din lemn natural de exemplu, acestea pot fi curatate cu apa si un simplu detergent de intensitate medie. Nu mai ai nevoie de detergenti si agenti de curatare special conceputi pentru podelele din lemn natural – deci un cost in minus.

Rezistenta crescuta la apa si la zgarieturi

O podea din lemn stratificat va rezista mai mult in timp. Dupa 2-3 ani, in cel mai bun caz, podelele din lemn natural deja prezinta zgarieturi si mai ales daune rezultate din contactul indelungat cu apa. Lemnul stratificat nu va experimenta aceste lucruri.

Stratul superior al unei placi din acest tip de lemn este mereu tratat in mod corespunzator cu substante care il fac rezistent in fata apei si zgarieturilor. Drept urmare, poti folosi lemnul stratificat pentru toate podelele din casa ta – inclusiv cele din bucatarie si baie.

Acesta este alegerea perfecta pentru cei care isi doresc un aspect uniform al casei lor – ori cei care nu prefera aspectul gresiei/faiantei si alte materiale similare.

Ai hotarat?! Vrei podele din lemn stratificat?

Daca simti ca e timpul sa inlocuiesti podelele casei tale si vrei sa incerci ceva nou, eficient din punct de vedere al costului, dar si rezistent in timp, atunci incearca lemnul stratificat!

Pentru o achizitie de incredere, insotita de garantia calitatii, apeleaza la echipa magazinului online Construiesti.com. Acesta iti pune la dispozitie nu numai acest material dar si lambriuri, pavele, borduri, gazon natural si placi de gard WPC – pe scurt, tot ce ai nevoie pentru a schimba aspectul casei si gradinii tale in totalitate!