Cum alegi sistemul POS potrivit si cat de avantajoasa este investitia intr-un sistem POS all in one?

Traim intr-un secol in care accentul cade foarte mult pe eficienta, in special atunci cand se vorbeste despre industrie, acolo unde in general se fac investitii majore in acest sens. Spre exemplu intr-un domeniu precum este cel HoReCa, eficienta depinde foarte mult de sistemul POS existent in local, astfel incat vazarea de produse sa se poate face cat mai simplu, tinandu-se totodata evidenta acestora. Vestea buna este aceea ca in prezent exista pe piata o multime de aplicatii software si produse hardware care pot fluidiza semnificativ activitatea ospatarilor din cadrul restaurantelor si cafenelelor. De cele mai multe ori insa, alegerea unui sistem POS se transforma intr-o provocare de zile mari pentru administratorii acestor afaceri.

Numarul mare de solutii disponibile este de cele mai multe ori detaliul care ingreuneaza alegerea unui sistem POS potrivit. Procesul de selectie al unui sistem POS desi este in genere unul destul de complex, exista cateva detalii de care ar trebui intotdeauna tinut cont in alegerea unui sistem clasic sau al unui sistem POS all in one. Iata asadar cateva aspecte de luat in calcul!

            Tine cont de necesitatile business-ului tau

In prezent exista numeroase solutii IT care te pot ajuta sa eficientizezi activitatile din cadrul HoReCa, insa nu fiecare dintre acestea pot acoperi in totalitate necesitatile business-ului tau. Din acest motiv, recomandarea este aceea ca inainte de achizitie, sa analizezi pana la cele mai mici detalii, care sunt nevoile actuale ale afacerii tale in materie de solutii IT. In acest fel, iti va fi mult mai simplu sa identifici care dintre sisteme POS existente in prezent, se pliaza cel mai bine pe nevoile tale.

            Ia in calcul usurinta cu care un astfel de sistem poate fi folosit

Desi acestea sunt in general concepute pentru a fi cat mai intuitive, fiecare aplicatie software are particularitatile proprii, de aceea pentru a putea face o alegere cat mai corecta, este esential mai intai sa cunosti care sunt nevoile tale. Un sistem POS bun nu inseamna doar o implementare simpla si o acoperire totala a nevoilor, ci si un software intuitiv, pe care angajatii sa il poata utiliza cu usurinta.

            Functiile incorporate

In alegerea unui sistem POS, este recomandat sa te asiguri ca iei in calcul si aspectele care tin de functiile oferite. Un sistem POS adaptat nevoilor tale nu se limiteaza doar la partea hardware si vei avea nevoie simultan si de o aplicatie performanta, cu ajutorul careia sa se poata efectua o gestiune corespunzatoare, precum si alte actiuni similare, indispensabile in orice business de tip HoReCa si nu numai.

            Sistem POS individual sau all in one?

Pentru a putea lua decizia potrivita in acest sens, este necesar inca odata, sa se ia in calcul nevoile business-ului tau. Avantajul de a opta pentru un sistem POS all in one reiese din faptul ca acesta vin la pachet cu toate solutiile hardware de care ai nevoie. Imprimanta fiscala, scanner, sertar pentru bani, touch diplay, etc. Optand pentru aceasta solutie, vei putea uita complet de achizitiile individuale facute pentru fiecare produs in parte.