Cum intretinem masina? Bateria auto, placutele de frana rulmentii si conduita, o parte importanta din proces

Cum intretinem masina? Bateria auto, placutele de frana rulmentii si conduita, o parte importanta din proces

Daca trecem pe un plan secundar specificatiile si in general ceea ce se afla sub capota masinii, putem spune ca autoturismele ne sunt astazi indispensabile atunci cand vine vorba despre mijloace de transport eficiente, care ofera flexibilitate. Masinile insa presupun de cele mai multe ori investitii importante, care nu se opresc in momentul achizitiei, daca se tine cont de defectiunile ce inevitabil apar in timp. O buna parte dintre aceste defectiuni pot fi intarziate sau evitate cu succes daca in ecuatie intra si o intretinere corespunzatoare. Pentru ca timpul ne este astazi unul dintre cei mai „aprigi” dusmani, iar intretinerea unei masini presupune de multe ori multa dedicare, am pregatit pentru tine cateva aspecte catora sa le acorzi atentie.

Buna functionare a masinii se afla in stransa legatura cu modul in care aceasta este intretinuta, de aceea este recomandat ca grija pentru propriie automobile sa fie una constanta. Iata asadar cateva lucruri carora este recomandat sa le acorzi atentie atunci cand doresti sa iti ingrijesti masina asa cum se cuvine!

Inspectiile tehnice periodice

O intretinere corespunzatoare presupune intr-o prima etapa o inspectie generala, ce trebuie facuta in mod periodic. De ce? Pentru ca reprezinta una dintre cele mai simple cai prin care se pot identifica in timp utile o varietate de defectiuni. De cele mai multe ori insa, soferii aleg sa faca acest lucru numai in acele momente cand defectiunile dau semne vizibile si cand de cele mai multe ori este tarziu. Din acest motiv, o inspectie tehnica, facuta in mod periodic te poate scuti de numeroase neplaceri.

Inlocuirea la timp a pieselor uzate

Adesea, soferii au tendinta de a circula cu masinile chiar si dupa ce constata ca anumite componente nu mai functioneaza in parametri optimi. Aceasta decizie nu doar ca poate atrage dupa sine defectiuni mult mai serioase si a caror reparatie implica costuri mult mai mari, insa este una ce poate chiar pune in pericol viata soferului si a celorlalti participanti la trafic. In prezent este atat de simplu sa regasim piese auto, incat nu merita sa ne asumam absolut niciun risc. Indiferent ca este vorba despre rulementi de exceptie, despre placute de frana, baterii sau alte componente vitale, toate acestea se pot regasi intr-o gama absolut impresionanta.

Verificarea bateriei auto

Printre componentele vitale se numara desigur si clasica baterie auto, care necesita o atentie mai aparte. Aceasta este supusa in mod constant uzurii si conditiilor mai putin favorabile din mediu exterior, de unde si riscul crescut ca aceasta sa se epuizeze mai repede decat te-ai putea astepta. In momentul actual exista chiar si servicii de montaj baterii auto in Cluj, Timisoara sau alte orase mari din tara. Optand pentru un astfel de serviciu, vei putea uita complet de bataile de cap pe care verificarea si inlocuirea une baterii auto le poate genera.

Adaptarea stilului de condus

Nu in ultimul rand insa, este indicat sa arunci o privire si asupra modului in care conduci masina. Poate parea greu de crezut, insa multe dintre componentele masinii se uzeaza prematur din pricina unui stil de condus necorespunzator. Astfel, iti recomandam sa renunti pe cat posibil la stilul de condus agresiv, care nu aduce cu sine doar uzura, insa iti poate chiar pune viata in pericol.