Cum sa alegem un inel de argint

Multi se gandesc ca un inel din argint nu este o investitie careia ar trebui sa-i acorde atentie. Nimic mai fals. Desi nu costa la fel de mult ca inelele de aur, atunci cand vorbim despre inele din argint trebuie sa stii ca acestea pot capata valoare in timp.

Atunci cand vrei sa procuri inele argint pentru tine sau pentru cineva drag, este recomandat sa fii atent la urmatoarele aspecte:

  1. Calitatea

Procurarea unei bijuterii de argint reprezinta o investitie pe termen lung, deoarece argintul este durabil (daca ai grija de el, desigur). Vei putea purta un inel de argint multi ani la rand, iar calitatile lui sunt incontestabile:

– Este hipoalergenic;

– Este atragator;

– Este disponibil intr-o varietate mare de modele;

– Poate fi combinat cu alte metale.

  1. Dimensiunea

Vrei ca atunci cand iti cumperi inelul sa-l si porti, nu-i asa? Prin urmare, dimensiunea inelului conteaza. Vei alege imensiunea inelului in conformitate cu diametru degetului. Poti alege un inel cu marime reglabila sau unul cu dimensiune fixa – alegerea este a ta.

Un inel prea mare va fi greu de purtat si exista intotdeauna posibilitatea de a-l pierde. Cea mai buna optiune este sa alegi inele de argint care sa se potriveasca perfect. De asemenea, nu purta un inel prea voluminos, mai ales daca ai degetele subtiri.

  1. Intretinere

Cu totii stim ca argintul este un metal durabil, dar necesita o anumita intretinere. Trebuie lustruit ocazional pentru a-l pastra lucios si frumos. Atunci cand faci alegerea inelului, asigura-te ca vei cumpara ceva usor de intretinut. Totodata ar fi bine sa te informezi in ce mod si cu ce solutii poti curata bijuteriile de argint ca sa arate bine mai mult timp.

  1. Garantia

Un inel din argint nu este o bijuterie prea constisitoare, insa, ar fi bine daca ai alege un magazin care iti va oferi o garantie pe el.

De exemplu, daca achizitionezi bijuterii de la Ioana Preda, vei avea toate garantiile necesare pentru o mai mare siguranta in ceea ce priveste calitatea bijuteriei cumparate.

Avand in vedere aceste consideratii, cumpararea inelului de argint ar trebui sa fie un process placut si foarte simplu. Nu ezita sa te bucuri pe tine si pe cei dragi cu un astfel de cadou, mai ales ca zilele calde si insorite  in care sa-ti etalezi frumusetea abia incep.