Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/arhitectura-ferestre-antier-de-construc-ii-excavator-69483/
Persoanele care se afla în faza în care îşi doresc să se mute într-o altă casă, să plece de la bloc undeva unde este mai linişte, unde vecinii nu sunt atât de gălăgioşi şi există suficient spaţiu exterior pentru a organiza un mic loc de joacă, o grădină de flori sau de legume şi chiar o piscină, ar trebui să apeleze la serviciile pe care le oferă o firmă de construcţii case. O casă nouă aduce cu sine numeroase avantaje, comparativ cu achiziţionarea unei construcţii vechi.
Specialiştii susţin că repararea şi renovarea unei case vechi este la fel de simplă şi de costisitoare ca şi ridicarea unei case din temelii. La prima vedere, ideea de a cumpăra o casă veche este foarte atractivă, renovarea fiind o idee mai bună şi mai rapid de rezolvat decât ridicarea unei locuințe de la zero, însă realitatea este, de fapt, alta.
Casa veche necesită reparaţii şi renovări substanţiale
La o analiză mai atentă, o casă veche şi foarte ieftină nu este o investiţie chiar atât de bună. Cel mai mare avantaj la locuinţele vechi este acela că proprietarii îşi pot alege o casă în orice zonă a oraşului îşi doresc, şi că aceasta este deja construită, gata pentru o mutare cel puţin parţială a locatarilor. Pentru a construi o casă nouă, este necesară achiziţionarea unui teren care de regulă se găseşte la ieşirea din oraş, sau în cartierele noi, poziţionate în zoe periferice. De aceea, ideea de a lua o casă veche care uneori trebuie dărâmată pentru a fi reconstruită nu este justificată din punct de vedere financiar.
Practic, o casă veche trebuie adusă de cele mai multe ori la stadiul unei case la roşu, după care pot începe lucrările de reabilitare. Costurile cu achiziţia, cu renovarea şi reparaţiile vor întrece costurile construcţiei caselor de la zero. Nu toate casele vechi necesită doar schimbarea podelei şi a culorii pereţilor, ci sunt situaţii în care reparaţiile şi renovările sunt substanţiale. În funcţie de starea în care se află construcţia, de zona şi de adaptabilitatea la planurile proprietarilor, casele vechi nu reprezintă cea mai bună soluţie.
De ce să investeşti într-o construcţie nouă?
Pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce priveşte construirea unei case, alegerea unei construcţii noi pare o soluţie de excepţie. Astfel, proprietarii se asigura că implicarea lor în acest proces este foarte mare şi că opţiunile lor nu sunt limitate în ceea ce priveşte execuţia, designul şi amenajarea locuinţei.
Viitorii proprietari pot găsi cu uşurinţă chiar şi în mediul online planuri pentru case noi, cu menţiunea că este recomandat ca specialiştii în construcţii să aibă un cuvânt de spus şi să facă recomandările potrivite bugetului şi aşteptărilor clienţilor. De la achiziţia materialelor de construcţii şi până la alegerea designului, specialiştii îşi vor dedica tot timpul şi efortul pentru a-şi mulţumi pe deplin clienţii, având în vedere că o casă nu este o achiziţie simplă, ci o investiţie pentru toată viaţa, chiar şi pentru generaţiile următoare.