„Pentru copil, mâncarea nu trebuie să fie o pedeapsă, dar nici o recompensă”

In Recomandările noastre On
- Updated

Unii copii mănâncă mult şi de toate, în schimb, alţii nici nu vor să se apropie de farfuria cu mâncare. Părinţii îşi doresc întotdeauna ca cei mici să mănânce fructe şi legume mai multe, pentru a avea o viaţă sănătoasă, dar, de obicei, ei fug de această categorie de alimente.

Pe de altă parte, cei mici au şi ei gusturi, nevoie şi, măcar din când în când, aceştia trebuie lăsaţi să aleagă, în funcţie de gusturile lor, pentru că, se pare că nu e musai ca aceştia să mănânce tot ce doresc părinţii.

„Copiii, ca şi adulţii, au nevoie în alimentaţia zilnică de legume şi fructe. Sigur că este important să le placă ceea ce mănâncă. Îi putem învăţa să facă alegerile corecte. Dacă unui copil i se explică frumos de ce este bine sa facă o alegere, dacă vede la adulţii de lângă el obiceiuri alimentare corecte, va mânca şi el corect. Mâncarea nu trebuie să reprezinte o pedeapsa şi, nici măcar, o recompensă”, a declarat dr. Monica Grasa, specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

You may also read!

REȚETA ZILEI de 20 Septembrie pentru a FI OM

Află zilnic mesajul OMULUI și mesajul INIMII prin „REȚETA ILENUCĂI”. Vei afla reteta optima pentru fiecare zi. Mesajele vin sub forma a doua chei

Read More...

Body Mind Spirit Expo XXVI. Ediția de toamnă a festivalului tău de suflet

Body Mind Spirit Expo te așteaptă  în perioada 4- 6 octombrie la Sala Palatului din București. Ediția cu numărul XXVI

Read More...

Film și interviuri Inedit Open Tour Brașov

David Ionel Nicholas a câștigat turneul Inedit Open Tour, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 7-5,

Read More...

Mobile Sliding Menu