Presele de balotat deşeuri, soluţia perfectă pentru firmele mici şi mari

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/garbage-lot-2967770/

 

În companiile unde se produc deşeuri în cantităţi mari şi foarte mari, fie că sunt de plastic, de hârtie sau metal, se impune achiziţionarea unui utilaj care să compacteze materialele. Soluţia o constituie presa de balotat deşeuri. După cum spune şi numele, aceasta are rolul de a transforma cantităţi mari de deşeuri diverse precum hârtie, carton, ambalaje din plastic sau sticle PET în baloturi, reducându-se volumul de până la nouă ori.

 

Presele sunt de două tipuri:

–                  prese de balotat orizontale

–                  prese de balotat verticale

 

Primul tip poate fi folosit în cazul agenţilor economici care utilizează în flux continuu  un volum mare de materiale refolosibile. În cazul acesta, compactorul orizontal se poate instala la sfârşitul liniilor de producţie.

 

Presele de balotat verticale sunt eficiente în cazurile în care firmele au nevoie să prelucreze cantităţi mici şi medii de materiale. Acestea se introduc în partea de sus a compactorului, iar baloturile mici obţinute se pot stoca uşor până la sosirea firmei de reciclare.

Unde se impune folosirea unei prese de balotat deşeuri

Legislaţia în vigoare obligă persoanele juridice din România să asigure toate măsurile necesare astfel încât colectarea gunoiului să se facă selectiv şi eficient. În cazul spitalelor, al hotelurilor, restaurantelor şi teraselor acest lucru poate fi o adevărată provocare, pentru că tonele de resturi menajere, de ambalaje de diferite tipuri se strâng într-un timp scurt. În aceste cazuri, achiziţia acestor utilaje poate fi o idee foarte bună, pentru că se va reduce volumul deşeurilor cu până la 90%.

 

Din acest motiv, al eficienţei ei în diminuarea volumului de deşeuri, presele sunt de mare ajutor şi în cazul instituţiilor de învăţământ, dar şi în cel al agenţilor economici din sectorul industrial. Practic, în câteva secunde, fără efort, o cantitate medie sau mare de deşeu poate fi redusă la dimensiunea unui europalet.

 

Nu numai companiile mare pot beneficia de avantajele acestor echipamente, ci şi firmele mici, care întâmpină dificultăţi în gestionarea deşeurilor. Pentru ele, producătorii au lansat pe piaţa prese mai mici, dar cu aceeaşi eficienţă în diminuarea volumului. Acestea pot fi folosite în spaţii cu înălţime redusă, în garaje personale, în magazine mici sau spaţii pentru birouri de mici dimensiuni.

 

Un alt avantaj al folosirii lor îl reprezintă uşurinţa manevrării. Pentru a manevra presele de acest timp nu este nevoie de cursuri de specialitate. Principiul lor simplu de funcţionare le fac accesibile şi uşor de mânuit de către un operator, fiind totuşi necesară o instruire. După instalarea echipamentelor, unii producători oferă o asistență la operare, astfel încât presele să fie utilizate la randamentul lor maxim.

Concluzia este că presele de balotat deşeuri sunt ajutorul perfect pentru firme. Baloturile realizate pot fi depozitate în camere special amenajate până la apariţia firmelor de salubritate care de asemenea le vor ridica uşor, în funcţie de tipul de deşeu.