Real Madrid sau Barcelona – istoria confruntărilor directe

Real Madrid și Barcelona sunt echipe care s-au remarcat la nivel mondial datorită performanţelor pe care acestea le-au atins de-a lungul anilor. Acestea sunt cele mai puternice echipe ale Spaniei.

El Clasico se numește derbiul dintre cele două echipe. În cadrul confruntărilor dintre cele două, Real Madrid a reușit să învingă de 95 ori. De cealaltă parte, FC Barcelona a învins și ea de 95 ori în confruntările directe, iar scoruri de egal între ele au obținut de 51 ori.

Real Madrid se poate mândri cu multe reușite de-a lungul anilor conform amatorilor de ponturi pariuri Spania. Echipa a câștigat de 13 ori UEFA Champions League care este, de altfel și un record. A câștigat de două ori Cupa UEFA și de două ori Supercupa Europei.

Nici FC Barcelona nu este mai prejos având la activ victorii impresionante. Aceștia au câștigat de 5 ori UEFA Champions League, de 4 ori Cupa Cupelor UEFA și Supercupa Europei de 5 ori. Dacă vorbim de palmaresul de trofee europene, Real Madrid câștigă în fața celor de la Barcelona, având nu mai puțin de 19 trofee, pe când Barcelona are câștigate 15 trofee, totalul fiind de 34 de trofee europene. În La Liga, Real Madrid a obținut 34 de titluri, iar Barcelona 26 titluri.

Prima confruntare directă dintre cele două mari echipe a avut loc pe 17 februarie 1929 și a fost câștigată de către Real Madrid cu 2-1, cele două goluri fiind date de către Morera în minuturile 10 și 50. Pe 9 mai 1929, la a doua confruntare dintre cei 2 coloși, Barcelona își ia revanșa cu 1-0, golul fiind marcat de Sastre.

Au fost, în schimb, câteva confruntări de-a lungul timpului dintre Real Madrid și FC Barcelona care au făcut senzație. Prima a fost în data de 13 iunie 1943 în cadrul competiției Copa del Rey, unde Real Madrid a reușit să bată Barcelona cu o diferență de 10 goluri, scorul final fiind 11-1. Altă partidă memorabilă dintre cei doi a fost pe 3 februarie 1935 atunci când tot Real Madrid a reușit să conducă și să câștige în fața Barcelonei cu o diferență de 6 goluri, rezultatul fiind 8-2.

Cele mai multe confruntări directe dintre cei doi au avut loc în cadrul competiției La Liga, nu mai puțin de 178 de meciuri, iar în Copa del Rey s-au duelat de 35 ori. Per total, Real Madrid și Barcelona au avut 241 de dueluri directe în competiții, iar dacă luăm în calcul și partidele amicale ajungem la un total de 275 de meciuri între cele două mari echipe.