„Sunt eroii mei”: frații gemeni născuți prematur la 24 de săptămâni cresc frumos

 

 

Așa cum copiii sunt ascunși în burtica mamei lor în primele nouă luni de viață, tot așa există o categorie de părinți eroici care este ascunsă de ceilalți. Sunt părinții ai căror copii nenăscuți primesc un diagnostic sever iar ei, părinții, primesc recomandarea de a-i avorta. Pentru că „oricum va muri”, „dacă va trăi va avea o viață grea”, „vă va fi greu să îl îngrijiți, va fi o povară”. Adesea eroii își împlinesc faptele mărețe singuri.

Charlie și Harvey Baker s-au născut la doar 24 de săptămâni în mai 2017, cântărind puțin peste 450 de grame fiecare. Gemenii au fost un miracol, nu doar pentru că au supraviețuit nașterii premature, ci și pentru că au avut sindromul transfuzator-transfuzat (STT), o afecțiune prin care se produce transferul de sânge de la un bebeluș la celălalt prin intermediul placentei comune. Medicii le-au spus părinților lor, Luci și Joseph, că cei doi băieți au șanse slabe de a supraviețui și cu toate că le-au propus să fie avortat cel mai puțin dezvoltat, ei au ales viața ambilor copii și greutățile luptei pentru ei. Acum gemenii au trei ani, cresc frumos și se bucură de viață.

Astfel de cazuri sunt des ȋntâlnite și de către specialiștii Centrului „Sfânta Elena”, care sunt mereu alături de părinții care primesc în timpul sarcinii vestea unui diagnostic pentru copilul lor, deoarece viața fiecărui copil este unică și infinit de valoroasă, indiferent de stadiul de dezvoltare în care se află ori de posibilitatea să aibă o anumită afecțiune.

Centrul „Sfânta Elena” oferă servicii gratuite de consiliere și asistență socială femeilor în criză de sarcină, mamelor tinere și adolescente, familiilor aflate în dificultate și părinților care așteaptă nașterea copiilor și doresc să se pregătească pentru aceasta, precum și ședințe gratuite de terapie psihologică pentru situații de depresie, abuz sau traume.

“Suntem aici pentru a te ajuta să afli răspunsuri la toate întrebările, să te ajutăm să-ți clarifici opțiunile pe care le ai, să-ți oferim informații despre dezvoltarea sarcinii și despre modul în care te putem sprijini. Ne dorim ca orice femeie în criză de sarcină care apelează la noi să beneficieze de un sprijin complex, care, într-un timp scurt, să o ajute să descopere o perspectivă asupra vieții care să îi dea curajul de a merge mai departe, alături de copilul ei.” (Alexandra Nadane, director executiv).

Adresa Centrului de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena” este:

Bd. Basarabia nr. 28 A, etajul 3, sector 2, București.

contact@centrulsfantaelena.ro

Telefon: 0800 0700 13

https://centrulsfantaelena.ro/