1 octombrie – Ziua Mondială a Vegetarienilor

Astăzi, 1 octombrie, întreaga planetă sărbătorește Ziua Mondială a Vegetarienilor. Sărbătoresc mai ales ei, vegetarienii. În 2014 erau aproximativ 375 de milioane de vegetarieni în lume. Mai mult ca sigur numărul lor a crescut.

Ziua Mondială a Vegetarienilor a fost inițiată de către Societatea Vegetariană Nord – Americană în 1977 și aprobată de Uniunea Vegetariană Internațională în 1978.

Înființată în 1974, Societatea Vegetariană Nord – Americană este o organizație educațională non-profit, cu accent pe două direcții. „Primul este să oferim o rețea de sprijin membrilor noștri, grupurilor afiliate și vegetarienilor în general. Al doilea este de a informa publicul despre beneficiile vegetarianismul pentru oameni, alte animale și pentru mediul nostru înconjurător.

Îndeplinim aceste obiective prin numeroase mijloace, inclusiv revista noastră trimestrială, dezvoltând și distribuind alte publicații, găzduind conferințe, oferind consiliere presei și asistând persoanele cu întrebări”, se arată pe site-ul World Vegetarian Day.

Să fii vegetarian înseamnă, pe scurt, să nu mănânci carne. Vegetarienii mănâncă numai produse vegetale și lactate. Aleg să facă asta pentru a preveni niște boli, pentru a slăbi, din grijă pentru animale sau chiar din grijă pentru mediul înconjurător.

Totodată, o categorie de persoane nu mănâncă carne din cauza religiei. Un exemplu pentru asta ar fi postul la noi. Înainte de marile sărbători, oamenii postesc, adică nu mănâncă carne. Un alt motiv pentru care oamenii trec la o alimentație bazată pe produse vegetale și lactate sunt marile vedete. Există persoane care vor să fie ca ele și atunci adoptă un astfel de stil de viață.

In România, pe pagina de Facebook a Societății Vegetarienilor sunt înscriși peste 7000 de oameni. Tara cu cei mai mulți vegetarieni este India.