Proceduri pentru o casa de marcat care iti tin afacerea in siguranta!

casa de marcat

Dupa cum probabil stii, exista foarte multe tipuri de case de marcat pe care le poti achizitiona. Totusi, mai toate functioneaza pe baza acelorasi principii, mai ales daca administrezi o unitate comerciala. Casa de marcat a unei astfel de unitati poate incasa atat cash, cat si cu cardul.

Fiecare dintre aceste metode de plata, in special cea cash, are o serie de proceduri aferente care contribuie in mod activ la siguranta afacerii si mai ales a profitului tau. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea!

Evita scoaterea banilor din casa fara motiv

Atunci cand casa ta are si un sertar de bani, exista o anumita functie care permite casierului tau sa scoata bani din aceasta fara a fi necesar contextul unei tranzactii – unei vanzari. Astfel, la finalul unei zile de operatiuni, calculul sumei totale din sertarul de bani va implica si scaderea scumei scoase din casa de marcat.

Nu aceasta este problema – in schimb, problema consta in motivele pentru care se scot bani. Uneori, chiar si administratorii afacerii cer bani direct din casa de marcat pentru a-si cumpara ceva sau pentru a plati un serviciu. Acest lucru afecteaza eficienta si profitul afacerii si ar trebui evitat.

Sertarul de bani trebuie verificat de mai multe ori pe zi

Desigur, nu este niciodata necesar sa ai mii si mii de lei in sertarul de bani al casei de marcat. Este de ajuns sa ai valuta cat pentru a oferi rest clientilor tai. Pe de alta parte, exista zile cand poti avea mii de lei in casa de marcat pur si simplu datorita numarului crescut de clienti.

Indiferent de situatie, casierul principal ar trebui sa verifice regulat sertarul de bani si sa mentina in acesta o suma decenta, relativ mica, suficienta pentru rest. Sumele mari de bani se scot si se transmit intr-un loc sigur – mai sigur decat sertarul de bani.

Trebuie sa existe un casier senior

Majoritatea administratorilor de afaceri nu recomanda ca toti angajatii sau casierii dintr-o unitate comerciala sa fie responsabili in mod egal pentru bani idin casa de marcat. Ar trebui sa existe un casier senior pentru acest lucru. Ori, daca ai mai multi casieri, atunci fiecare este responsabil de suma din casa din timpul turei sale.

Astfel, ii tii pe acestia din scurt, cum s-ar spune si poti oricand verifica daca treaba facuta este buna sau daca, mai rau, exista vreun casier care fura din sertarul de bani. Chiar daca poate parea greu de crezut pentru unii, acest lucru se intampla si este chiar la ordinea zilei.

Esti in cautarea unor sisteme moderne de case de marcat?

Daca nu vrei sa ai de-a face cu sertarele de bani si implicit, cu problemele de mai sus, atunci ar trebui sa apelezi la sisteme de case mai moderne, daca tipul afacerii tale iti permite. Poti vizita oricand magazinul online de case de marcat TehnicaFiscala.ro si sa arunci o privire peste modelele disponibile – acestea au un pret avantajos, iar calitatea superioara este garantata.

Totodata, aceasta platforma iti pune la dispozitie si servicii integrate si complete pentru o casa de marcat – fiscalizare, defiscalizare, instruire, service si asa mai departe.