„ALEGERI PORTIVITE” pentru curatenie interioara. Si forestiera, cu Alianța Pentru Pădure!

Emisiunea Business Philosophy de astazi a avut-o ca invitata speciala pe Paula Munteanu, expert în economie.

În cadrul emisiunii moderate de Laurențiu Ciornei, invitata, care este și membru în Consiliul Director al uneia dintre cele mai tinere și dinamice ONG-uri de mediu din România, Alianță Pentru Pădure, a vorbit despre importanța educației și conștiința forestieră la români.

Desi la inceput de drum, Alinata, prin membrii sai experti in domenii diverse (silvic, economic, invatamant, cercetare) a facut demersuri concrete pentru o informare corecta, dar si in directia educatiei tinerilor si a populatiei, in scopul cresterii gradului de constientizare a problemelor referitoare la paduri si mediu in general.

Ce „alegeri potrivite” putem face?

Astazi, de Ziua Internationala a Curateniei, putem face gesturi simbolice pentru a atrage atentia asupra necesitatii armoniei interioare si exterioare. Corpul nostru este singura limita care ne separa de intreg.

In realitate suntem interconectati permanent la tot ceea ce este si de aceea felul in care tratam padurea si mediul are un impact semnificativ asupra vietii noastre, pe termen indelungat!

MARTE ne indemna la actiune zilele acestea, iar de lunea viitoare, astrul SOARE ne aduce tema lui ” A FI. „A STRALUCI” va fi la ordinea zilei. Personalitatea individuala va vrea sa straluceasca si sa se afirme. O perioada buna pentru a face mai departe curatenie interioara, cure de detoxifiere sau de slabire. Imaginea  de sine conteaza pentru pshihicul nostru! Asadar, vom avea rerzultate in aceasta perioada daca actionam pentru a avea grija de ea.

Sa nu uitam ca padurea este pentru toti o sursa de adapost, de hrana, de oxigen, de materie prima pentru medicamente si remedii florale/ Ea trebuie protejata pentru ca actiunile negative ale oamenilor sa nu depaseasca ritmul ei de regenerare, astfel incat si generatiile viitoare sa se poata bucura de ea.

Si copacii sunt specializati, ca un soi de DOCTORI ai EMOTIILOR.  Ei ne pot ajuta sa aflam mai multe despre noi insine, prin faptul ca esentele si remediile produse din diferiti copaci sunt folosite in scop terapeutic.

Si, ca sa va faceti doar o mica imagine, in terapia florala Bach exista remedii care au grija de noi, precum cele facute din fag (contra intolerantei), stejar (revigorant), ulm (contra sentimentului de a fi coplesit), mar paduret (un purificator fizic si mental, castan alt (contra insomniilor provocate de ingrijorare) si altele.

Asadar, faceti alegerile potrivite pentru a pastra emotiile interioare, cat si padurea si mediul exterior curate!

 

 

 

 

Cuvinte cheie