Soimul – totem, traditii si vanatoare cu pasari de prada Emisiune Business Philosophy

Emisiunea „Business Philosophy”  de astazi, l-a avut ca invitat special pe Nicolae Pârlog, jurnalist și biolog specializat  în cercetarea  păsărilor de pradă și a carnivorelor mari din România.

În cadrul emisiunii care a fost moderata de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei, biologul a vorbit despre soimarit, despre traditiile romanesti referitoare la vanatoarea cu pasarile de prada si despre modul in care putem ajta acum aceste pasari.

 

Ce ALEGERI POTRIVITE PUTEM FACE?

Oamanii au trasaturi comune cu animalele si pasarile. Atat ca comportament,cat si ca strategie sau viziune asupra vietii. Cu totii am auzit de samanism sau de vraci si de modul in care lucreaza cu animalele, ori mai bine zis cu spiritul acestora si calitatile si virtutile lor.

Unele persoane se aseamana mai mult cu porumbeii, sunt mai blanzi, iar altii cu pasarile de prada, avand un temperament mai iute.

Important este sa gasim un echilibru intre detalii si viziune, intre nevoile de moment, de supravietuire si cele de perspectiva, pe termen lung, daca dorim ca avem grija de habitatul pasarilor si sa traim in armonie cu ele.

Suntem intr-o perioada agitata in care actiunile luate din frica nu mai sunt adesea cele mai intelepte . Nu mai gandim in perspectiva si uitam sa vedem consecintele pe termen lung. Asadar, aveti luciditate, analizati informatiile si luati decizii cu discernamant.  Asumarea este tema saptamanii acesteia.

Animalale si pasarile au fost din timpuri stravechi privite ca totemuri. Saptamana aceasta, din perspectiva taoista I Ching, pasarea tucan ne arata viziunea, bursucul ne arata cum abordam viata, iar broasca testoasa ne arata fricile pe care le avem.

Asadar, daca va apar in vis, sau in realitate vedeti ce ganduri si emotii va trezesc! Faceti alegerile potrivite pentru ca actiunile , gandurile si emotiile voastre sa fie aliniate atat cu nevoile de moment dar si cu cele pe termen lung.

Aboneaza-te la canalul youtube si fii la curent cu noutatile pentru a face alegeri potrivite!

Cuvinte cheie