„Alegeri potrivite” pentru a trāi verticali, în armonie și în „Alianţa pentru pādure”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 l-a avut astazi, ca invitat special, pe expertul in silvicultura Laurentiu Ciornei (co-moderator al emisiunii). Filmul documentar „Chemarea padurii”, al carui protagonist este, s-a clasat pe locul 2  la Festivalul Nespresso Talents 2020, dintr-un numar de peste 700 de filme. Suma de 1.000 de euro, obținută pentru filmul al cărui artizani au fost Alexandra Postelnicu și Costin Modoianu, a fost donata. Felicitari!

Laurentiu ne-a vorbit in cadrul emisiunii despre legatura sa speciala cu padurea, despre demersurile  asociatiei „Alianta pentru Padure”, al carei fondator este si despre proiectele pe care le are, in vederea sustinerii silviculturii in Romania.

 

La rubrica „ALEGERI POTRIVITE” aducem in prim plan latura spirituala a subiectului abordat in cadrul emisiunii, dar si influentele astrale ale momentului, astfel incat sa fim mai pregatiti  si sa ne simtim mai confortabil cu tranzitele planetare ale Universului.

Ce „Alegeri potrivite” putem face?

Mai avem o saptamana de parcurs in ciclul lui MERCUR, care ne ajuta sa ne  armonizam relatiile si aspectele emotionale care le afecteaza armonia.

Incepand de ieri, timp de 8 zile, VENUS  cea verde ne sustine sa avem compasiune si sa iubim, atat pe noi insine, cat si pe ceilalti.  Asadar, ne vom slefui fiecare lectia compasiunii. Iubirea ce curge prin inima deschide toate caile universului.

Astazi  sarbatorim ziua Sf Maria Magdalena!  O energia balnda, care ne  ajuta la echilibrarea polaritatilor noastre, masculin si feminin, caci nici un exces nu este benefic.

Tema universala este cea a  IMBOGATIRII  si a INTOXICARII si aici nu vorbim de boli digestive, ci de intoxicarea pe care rasfatul divin ni-l aduce prin viziunile sale. Daca lasam energia si gandurile sa curga, fara sa tinem cu dintii de ele, pentru a le forta intr-o anumita directie, atunci vedem imaginea de ansamblu, care ne arata ca mereu totul este perfect, asa cum este.

Ce sa facem ca sa ne mutam gandurile nedorite?

Sa ne oprim si sa multumim. Ca traim. Ca respiram. Exact cum copacul creste, fara sa isi faca griji pentru clipa urmatoare. Isi respecta ciclurile naturale si le onoreaza pe fiecare cu aceeasi intensitate. S9 atunci cand este verde si atunci cand ii cad frunzele sau „hiberneaza” incetinindu-si fluxul sevei in trunchi, pentru a se regenera si a inflori in urmatorul anotimp de primavara.

Padurea ne da OXIGEN si hrana nutritiva. Plamanii Pamantului ne ajuta sa respiram. Fara ei nici plamanii nostri nu ar mai avea ce filtra. Traim fara mancare, fara apa, dar fara aer nu.

Sa fim verticali, ca si copacii padurii, sa avem coloana vertebrala, sa fim coloane de lumina intre cer si pamant, ca brazii! Fiziologic/anatomic doar noi oamenii  (nu si animalele) putem aduce aceasta energie curata, luminoasa, pe pamant. Prin verticalitatea coloanei noastre vertebrale. Si de aceea este important sa fim constienti de asta. De rolul pe care il avem in acest proces, de a face lumea un loc mai curat si mai bun. Impreuna.

Numeroase boli sunt cauzate de sedentarism, de lipsa de miscare, care conduce la un exces ponderal.

Putem folosi padurea ca un refugiu pentru liniste, dar si pentru excursii si drumetii, care sa ne revitalizeze. Padurea eset minunata si variata, gasindu-se in zone de altitudini diferite.

Va recomand mai jos un mic exercitiu:

  • opriti-va astazi la fiecare ora
  • fiti constienti ca traiti si respirati
  • multumiti pentru aceste daruri
  • zambiti si fiti recunoscatori

 

 

Va doresc sa faceti alegerile potrivite, astfel incat sa fiti constienti si sa va auziti si ascultati propria chemare spre verticalitate.

(Ileana Vladut – terapeut holistic&coach)

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie