Ce ar trebui sa aiba bradul tau pentru a fi special?

 

Pentru multe familii, decorarea bradului este unul dintre primele momente importante ale perioadei de Craciun. Scoatem vechile cutii pline de decoratiuni, suporturile sunt reparate si lumanarile sau ghirlandele usoare sunt pregatite. Dar ce se poate face pentru ca bradul, odata impodobit, sa straluceasca cu o mie de lumini si sa transforme sufrageria in perioada de Craciun intr-un loc magic? Iata cateva dintre sfaturile pregatite de noi.

  • Sfat 1: Daca aveti un brad artificial, orientati ramurile

Asezati ramurile copacului artificialin forma unei stele. Daca ramurile raman in aceasta pozitie, efectul intregului brad va fi mai frumos. Folositi cateva ramuri decorative pentru a da mai mult volum copacului vostru.

  • Sfat 2: Suporturi pentru copaci

Pentru a preveni momentul in care bradul tau poatr fi extrem rapid doborat de cei mici sau de animalel de companie, ai nevoie clar de un suport pentru brad.

  • Sfat 3: Luminile din brad

Pentru a preveni deteriorarea globurilor agatate, aranjati mai intai luminile, incepand din partea de sus si spiraland uniform in jurul copacului pana in partea de jos. Mufa sau cutia bateriei trebuie sa fie intotdeauna in spatele copacului din partea de jos. Verificati daca toate becurile functioneaza si inlocuiti-le dupa cum este necesar pentru a preveni acumularea de caldura si, prin urmare, riscul de incendiu sau electrocutare. Cu cat aprinzi mai multe lumini, cu atat iti dai mai multa bunadispozitie in toata casa. Alegeti o lumina calda pentru a accentua confortul.

  • Sfatul 4: Lumanari

Daca va decideti asupra lumanarilor adevarate, trebuie sa va asigurati ca lasati suficient spatiu intre ele si ramura sau decoratiunile de mai sus. Daca o lumanare incepe sa fumeze, este suficient sa scurtati fitilul. Bine de stiut: se pare ca lumanarile dureaza mai mult si curg mai putin daca le pui in congelator cateva ore inainte de a le pune in brazi artificiali de la Jubi.

  • Sfatul 5: Globurile din brad

Incepeti sa agatati globurile de sticla in adancimea pomului. Sticla reflecta lumina din sirurile de lumina din interior spre exterior, astfel incat arborele tau sa arate mai stufos. Aceasta regula veche este inca in ordine: este mai bine sa atarnati globuri mari pe partea inferioara a copacului. Intr-adevar, acesta fiind mai voluminos, rezultatul este o mai buna armonie a intregului pom. Si daca pe langa ramurile exterioare, decoram si ramurile interioare, bradul va capata mai multa adancime. Creati un copac demn de un basm decorandu-l cu personaje mici precum Mos Craciun, balerina, spiridusi etc. De asemenea, va puteti concentra asupra simplitatii utilizand sarma metalica din magazinele de bricolaj pe care le atarnati de cateva ramuri. Agatati-va globurile si figurinele de Craciun in grupuri de trei. In acest fel, creati diferite armonii in copacul vostru si ii adaugati o nota de echilibru. Inca iti poti completa decorul adaugand cateva flori artificiale sau decoratiuni mici cioplite din lemn.

  • Sfatul 6: Brad mai stufos

Un truc simplu pentru a face copacul sa para mai plin: nu legati decoratiunile cu fire metalice subtiri, ci cu panglici de cadou frumoase. globurile de aur sau argint plasate langa becuri sau lumanari reflecta lumina si fac ca arborele sa para mai luminos.

  • Sfatul 7: Nota personala

Micile elemente decorative sau ornamente realizate manual, fiecare cu povestea lor, vor face diferenta! Asadar, adaugati o nota foarte personala bradului vostru si agatati decoratiunile pe care le-ati facut singuri. Conurile de pin, de exemplu, sunt deosebit de adorabile si foarte usor de realizat. Folositi panglici decorative tivite cu sarma pentru a crea grupari decorative frumoase. Puteti aseza astfel unul in varful copacului ca o alternativa frumoasa la steaua traditionala.

  • Sfatul 8: Atingerea finala

Agatati de capetele ramurilor bradului mici bucatele de stalactite de gheata care vor da pomului un aspect total unic.