Combinații de gresie și faianță în bucătărie

Combinații de  gresie și faianță în bucătărie

Bucătăria este una dintre cele mai importante camere din locuința unei persoane. Aceasta trebuie amenajată astfel încât să creem din ea un spațiu funcțional,cu un design plăcut ochilor musafirilor, dar și ai noștri.

Atunci când îți amenajezi bucătăria trebuie să ții cont de culorile folosite,de finisajele pe care le folosim, deoarece acestea influențează starea de spirit, desfășurarea activităților culinare, atmosfera etc.

Materialele de finisaj constituie un prim punct de la care să pornești atunci când vrei să îți amenajezi bucătăria, deoarece, în funcție de acestea ar trebui să alegi și celelalte texturi sau culori.

Bucătării cu gresie și faianță

Gresia și faianța sunt cele mai populare elemente de finisaj . Sunt accesibile și nu impun restricții prea mari de amenajare. În funcție de culorile alese pentru gresie și faianță, ar trebui să îți ghidezi și celelalte opțiuni în ceea ce privește alegerea culorii mobilierului, a electrocasnicelor și paleta cromatică a elementelor de decor.

Modele si culori  https://vindem-ieftin.ro/?s=gresie+si+faianta&post_type=product

În alegerea combinațiilor de plăci ceramice, ar trebui să ții cont de principiile de relaționare între elemente. Astfel, se recomandă ca prim pas, stabilirea elementelor dominante, iar ca pas secundar a celor neutre.

Mai jos sunt două reguli de bază în alegerea combinațiilor de modele și culori pentru plăcile din bucătărie pentru a obține complementaritate:

  1. Atunci când gresia are o textură deosebită și culori puternice, alege o faianță cu un model simplu și în nuanțe neutre;
  2. Atunci când gresia are un model neutru și o culoare simplă, textura faianței va fi una deosebită, iar nuanța poate fi puternică.

Alegerea placajelor ceramice cu aspect complementar poate fi folosită în bucătăriile amenajate în orice stil de design interior.

Ca exemplu putem folosi alegerea gresiei care imită aspectul unor materiale naturale (lemn sau piatră),creând o atmosferă calduroasă și primitoare, iar asocierea acesteia cu plăci de faianță deschise la culoare conferă stabilitate încăperii.

Cum amenajazi cu gresie și faianță dacă ai o bucătărie open space?

În cazul bucătăriilor open space, accentul este pus pe delimitarea dintre cele două zone: cea a livingului și cea a bucătăriei.

Delimitare poate fi făcuta prin montarea unor modele sau nuanțe diferite de gresie de interior în spațiul ce servește drept bucătărie și cel al sufrageriei. Pentru un rezultat armonios, cele două modele sau nuanțe diferite, trebuie să se potrivească.

​​​​​​​Plăcile mari sunt potrivite în bucătăriile open space deoarece scot în evidență spațiul placat și pot mări vizual zona respectivă. Având în vedere că gresia este durabilă, cel mai bine este să optezi pentru un model care nu se demodează.

Amenajarea cu gresie și faianță în funcție de stilul bucătăriei

Există numeroase stiluri de design interior potrivite pentru o bucătărie amenajată cu plăci ceramice: cel rustic, minimalist, scandinav și modern fiind printre cele mai populare.

Stilul rustic – Faianța mozaic este o alegere bună pentru bucătăriile amenajate în stil rustic. Modelul adaugă dinamism încăperii și se asortează cu plăci de gresie în culori neutre și modele care imită lemnul ori piatra.

Stilul modern – Pereții și podelele bucătăriilor în stil modern pot fi placați cu plăci de culoare albă sau în culori deschise precum bleu ori roz pal.

Stilul minimalist  – Modelele de bucătării cu plăci ceramice albe, gri, bej și negre se pot încadra în stilul minimalist, definit prin simplitate și funcționalitate.

Stilul scandinav – În stilul scandinav, culoarea predominantă este albul, motiv pentru care placajele în tonuri de alb sunt potrivite.

Dorești să îți renovezi bucătăriacu gresie și faianță și să obții un spațiu funcțional, confortabil, cu un design deosebit?

Accesează Vindem-ieftin.ro și cu ajutorul consultanței gratuite poți beneficia de sfaturi utile! Ești deja clientul nostru și mai ai nevoie de materiale de construcții pentru casa ta? Solicită grupul dedicat V.I.P-urilor!

Și tu poți beneficia de facilități multiple! NU mai aștepta!

Unde? Chiar aici https://vindem-ieftin.ro/shop