Reguli feng shui pe care trebuie să le respecți dacă te muți în casă nouă

Dacă te muți în casă nouă și nu știi încă ce stil decorativ să alegi, poți opta pentru cel feng shu,i ce are numeroase beneficii pentru tine și pentru starea ta de spirit. Feng shui este o metodă de echilibrare, de creare a armoniei în jurul tău și în mediul în care trăiești. Cu ajutorul acestui stil de amenajare și a principiilor sale poți studia energiile care te înconjoară și, respectând câteva reguli simple, te vei bucura de un plus de liniște și relaxare în locuința ta. Iată care sunt acestea:

●     Ține cont de zona banilor

Din fericire, arta feng shui susține că poți atrage banii și bogățiile în casa ta, influențând energiile unor aspecte importante ale vieții. Casa feng shui este împărțită în nouă părți, alese de cei care locuiesc acolo. Dacă intrarea în casă se face pe ușa principală, atunci zona banilor va fi în stânga ușii, iar încăperea respectivă este responsabilă de avuția familiei. Este important ca în camera unde se află zona banilor să fie mereu curată și să creezi un mic sanctuar folosindu-te de cel puțin un element de apă și bețișoare parfumate.

●     Alege culorile potrivite

Culorile joacă un rol foarte important în amenajarea feng shui, iar specialiștii recomandă folosirea pastelurilor și culorilor închise, precum tonuri de bej, crem și portocaliu. Totuși, în cultura feng shui, sunt anumite culori asociate cu haosul și dezordinea pe care trebuie să le eviți, printre care albastrul închis, ce instalează apatia, rozul, care agită, iar roșul crește starea de nervozitate. De preferat sunt culorile cât mai naturale ce te duc cu gândul la liniștea mediului înconjurător.

●     Fii atent la dispunerea decorațiunilor

Feng shui promovează un stil de viață cât mai echilibrat și un decor simplu, aerisit, natural. Așa că, un prim sfat de care să ții cont atunci când te muți în noua locuință este să nu cari și obiectele nefolositoare. Iar cele pe care decizi să le păstrezi trebuie să le așezi corespunzător pentru a nu perturba echilibrul și energiile casei. Conform artei feng shui, spațiile prin care energiile pozitive își fac loc în căminul tău sunt intrarea în casă și ferestrele. Este foarte important ca acestea să nu fie încărcate cu diverse obiecte și lucruri inutile, ci să fie cât mai curate, deschise și mari.

●     Nu uita de tablourile feng shui

Decorațiunile joacă un rol important în amenajarea de interior feng shui, iar tablourile feng shui sunt nelipsite din acest decor. Din fericire, poți alege din numeroase fotografii de la pepanza.ro, ce simți că te inspiră și că te liniștesc, fie că-ți dorești să expui o imagine cu Buddha sau cu o floare de lotus. Totuși, încearcă să nu le expui deasupra patului, acel perete trebuie să fie gol.

Așadar, dacă urmează să te muți într-o nouă locuință ia în calcul aceste reguli simple de amenajare Feng Shui și te vei bucura de momente liniștite în casa ta.

Sursa foto: Freepik.com