Întrebări frecvente despre jocul de Airsoft

 

Airsoft este un joc cunoscut în toată lumea datorită modului în care două echipe pot simula un conflict militar și pot avea parte de experiențe inedite la fiecare partidă. Este un joc cu tentă militară. De aceea trebuie să fii corect informat pentru a practica acest joc în deplină siguranță.

Trebuie să am echipament special de joc?

Nu este obligatoriu să porți un echipament complet de joc. Obligatorii sunt ochelarii de protecție și casca. Bilele de plastic folosite în jocul de airsoft nu provoacă răni letale dar dacă nu ești echipat corespunzător, o lovitură la nivelul capului poate provoca leziuni grave. De aceea e recomandat să ai un echipament corespunzător pentru terenul de joc. Ia-ti bocanci militari, accesorii speciale și haine care te vor proteja de bilele de plastic mai eficient.

Se folosesc arme reale?

În jocul de airsoft sunt utilizate doar replici de arme. Aceste replici sunt comercializate și achiziționate doar de persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Conform legii, nu ai voie să ieși pe stradă cu astfel de arme sau să le expui în alte cadre decât cele special organizate pentru acest tip de sport.

Pot juca airsoft dacă sunt minor?

Copiii minori pot juca acest joc doar sub atenta supraveghere a părinților deoarece nu au voie să dețină replici de arme.

Există mai multe tipuri de jocuri?

Poți practica mai multe tipuri de jocuri airsoft. Cel clasic este jocul în care două echipe se întâlnesc și trebuie să se elimine reciproc. Dar sunt și jocuri adaptate după cele populare din counter strike în care jucătorii trebuie să captureze un steag sau să dezamorseze o „bombă”.

Ce tipuri de replici de arme se folosesc?

Există o gamă variată de replici de arme. Dacă ar fi să ne rezumăm la modalitatea de armare și încărcare, atunci avem replici de arme airsoft automate. Acestea folosesc energia electrică pentru lansarea bilei. Replicile de arme pe bază de gaz folosesc puterea gazului sub presiune pentru a lansa bilele de plastic cu putere mare. Cea de-a treia mare categorie este cea pe bază de arc. Aceste replici de arme sunt utilizate de jucători statici care nu trag cu un volum mare și rapid de bile.

Cu proiectile se folosesc?

La airsoft Bucuresti se folosesc proiectile din materiale plastice. Acestea au o greutate variată de până la 0.48 de grame. Greutatea bilei variază în funcție de tipul armei și tipul de jucător.